1. Introducing Channels - a new way to chat with other Android users!
    Dismiss Notice

Ringdroid Help


Last Updated:

  1. g1tube

    g1tube Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    77
    Likes Received:
    0
    Hi,

    I've downloaded some songs from my computer to my G1, next step i downloaded Ringdroid from the Android Market.

    When i launch the application it just says Record New >> For me to record a voice sound, i cannot access the music ringtone editor?

    I have tried pressing menu and touching screen but nothing?

    Has anyone else had same problem or am i doing something wrong?
     

    Advertisement
  2. newsoltsc

    newsoltsc Member

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    I think it matters where on your SD card you store the music files.

    I can see "Record Now" as well. But also I can see all the music files I have on my SD card.

    Can you see your music on your SD card when you use the music player?
     
  3. g1tube

    g1tube Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    77
    Likes Received:
    0
    When i open music player my music files are there but not when i open Ringdroid?
     
  4. newsoltsc

    newsoltsc Member

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Have you tried uninstalling and powering down the g1, then installing the app?
     
  5. g1tube

    g1tube Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    77
    Likes Received:
    0
    Thanks for the help, but just tried this and its still the same?

    I have emailed developer and will let you know if i get response
     
  6. g1tube

    g1tube Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    77
    Likes Received:
    0
    Thanks for the help guys i got the problem fixed ;)

    When i emailed developer i got reply to check out the following link: http://code.google.com/p/ringdroid/wiki/FAQ

    Because i was using AAC files from my itunes account, Ringdroid does not support these although you can play them on Android.

    I had to change music files from AAC to MP3 and now i can edit music for ringtones ;)
     
  7. micah808

    micah808 New Member

    Joined:
    Mar 24, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    every time i try to make a ringtone i get a message that says "error writing file" every single time. i have uninstalled and re-installed the program and keep getting that message, which is odd, because that never used to happen. any insight anyone??
     
  8. holly needs help please

    holly needs help please Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    First, quick reply to original threader, when you dont see the music you can hit view all music because normally it will only show what it can use. So hit view all and if you clicked on a gray one that doesn't work it will tell you because the type of file.

    Second my ringdroid is glitching I think. When I pull up files it will only play from the beginning. Even when I move the clippers further down the song and hit play it will play from the beginning so i can't hear what I'm clipping. This only happens. Sometimes and if I turn phone on and off it works again briefly then glitches. Half the time. Any ideas? I
     
  9. holly needs help please

    holly needs help please Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    First, quick reply to original threader, when you dont see the music you can hit view all music because normally it will only show what it can use. So hit view all and if you clicked on a gray one that doesn't work it will tell you because the type of file.

    Second my ringdroid is glitching I think. When I pull up files it will only play from the beginning. Even when I move the clippers further down the song and hit play it will play from the beginning so i can't hear what I'm clipping. This only happens. Sometimes and if I turn phone on and off it works again briefly then glitches. Half the time. Any ideas? Files are not corrupt or anything because half the time it works.

    Thanks for any help.
     
  10. pagiee

    pagiee New Member

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    same thing is happening to me! i dont want the beginning of the song i want the chorous LOL and its killing me that it wont work,any solution on your end?
     

Share This Page

Loading...