Ringtone issue after Froyo update...Support


Last Updated:

  1. cogrady84

    cogrady84 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 11, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Hi guys, updated my HTC desire to Froyo 2.2.

    Now for some reason, when docked with my PC (in charge mode only), my ringtone doesnt sound if someone rings me. It vibrates if I set vibrate on, but it doesnt not ring, as soon as I undock it, it rings as normal...

    This never used to happen, I presume its related to Froyo?

    Any ideas? :( no notification of incoming calls whilst charging is a bit of a killer...
     

    Advertisement
  2. cogrady84

    cogrady84 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 11, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    bump?! nobody else have this prob?
     
  3. Rogue

    Rogue Well-Known Member

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    154
    Likes Received:
    10
    Are you using a tone from an app or standard ringtone?
     
  4. StuartTheFish

    StuartTheFish Well-Known Member

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Messages:
    340
    Likes Received:
    10
    Sounds like you're using an MP3 as a ringtone, and since it's on your SD card the phone can't access it while plugged into the PC.
     
  5. cogrady84

    cogrady84 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 11, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I'm using an MP3...

    So my phone will not ring while plugged into usb unless I choose one of the shitty default ringtones? ... :confused:
     
  6. mikebell

    mikebell Well-Known Member

    Joined:
    May 19, 2010
    Messages:
    160
    Likes Received:
    24
    Are you absolutely sure that you don't inadvertently have the phone mounted as a disk drive when the USB cable is plugged in? Under those circumstances, Android is not able to access the card contents and would not be able to play an MP3 on the card.
     
  7. theretroandroid

    theretroandroid Well-Known Member

    Joined:
    Jul 9, 2010
    Messages:
    67
    Likes Received:
    4
    Ah! I had the same issue! And yes, i did mount it as a usb! *bangs his head on the keyboard*

    No wonder it wasnt able to play the mp3! :D
     
  8. cogrady84

    cogrady84 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 11, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I think when I installed iSyncr there was an option to automount as SD card... is there a way to reverse that setting?

    nevermind, sorted. thanks guys! :D
     

Share This Page

Loading...