ringtones


Last Updated:

  1. nbenn06

    nbenn06 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    1
    where is the ringtone folder?
     

    Advertisement
  2. ccapasso

    ccapasso Well-Known Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,127
    Likes Received:
    278

    That's the beauty of android! You just create a folder on your SD card called ringtones, and place the files you want as ringtones in it ;)
     
  3. Taterus Maximus

    Taterus Maximus Well-Known Member

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Messages:
    267
    Likes Received:
    27
  4. ccapasso

    ccapasso Well-Known Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,127
    Likes Received:
    278
  5. Little Darwin

    Little Darwin Well-Known Member

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    349
    Likes Received:
    37
    Unrelated, but has anyone found a good version of Notify_ChiGong? I love it on the Blackberry, but all I have found online have been poor imitations.
     
  6. Taterus Maximus

    Taterus Maximus Well-Known Member

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Messages:
    267
    Likes Received:
    27
    After playing around with my phone so much I find myself wondering, "Why can't my laptop and my Xbox be as cool as Android?"
     
  7. dominicanyor

    dominicanyor Well-Known Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    321
    Likes Received:
    3
    How do i create a folder on the sd card?/?????????
     
  8. Little Darwin

    Little Darwin Well-Known Member

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    349
    Likes Received:
    37
    Attach it to your computer.

    Go to the Android Notifications and click on USB (I forget the exact wording)

    Mount the USB Drive

    Change whatever you want using the PC... Add directories, music, graphics etc.

    Eject the drive (on PC) making it safe to disconnect.

    Unmount on the Android (in the Notifications).


    There is also software to do it on the Android directly... Look for file managers.
     
  9. Little Darwin

    Little Darwin Well-Known Member

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    349
    Likes Received:
    37
    It should be easy enough to port it to any computer... but the thing I like are the touch screen methods, so it would take a more expensive netbook than I have, if any are available with touch screens

    Ir you can get the iPad and suffer through the differences. ;)
     
  10. Taterus Maximus

    Taterus Maximus Well-Known Member

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Messages:
    267
    Likes Received:
    27
    I'll wait for an Android tablet and skip the iDon'tPad
     
  11. V425

    V425 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 5, 2010
    Messages:
    347
    Likes Received:
    22
    You can also use Astro file manager to make folders, move files, backup apps
     
  12. BOO5TED

    BOO5TED Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    633
    Likes Received:
    59
    How's this?
     

    Attached Files:

  13. Little Darwin

    Little Darwin Well-Known Member

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    349
    Likes Received:
    37
    That is the best I could find too... Is the blackberry's speaker a lot better than the Hero's??? It just doesn't sound as rich and deep as the one on the Blackberry...

    EDIT: Correction, it is a little better than what I had before... but still missing the richness.
     
  14. americonium

    americonium Well-Known Member

    Joined:
    Sep 30, 2009
    Messages:
    94
    Likes Received:
    4
    Alright gang, I can make my default ringtone an MP3, however, I cannot assign individual ringtones to my contacts. Does anyone have any idea what I might be doing wrong? I do know that they worked in 1.5, but they didn't work in 2.1 or Fresh 2.1.2. Thanks for reading.
     
  15. Sixxx

    Sixxx Well-Known Member

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    401
    Likes Received:
    18

    I second that, except PC and Xbox.
     
  16. Sixxx

    Sixxx Well-Known Member

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    401
    Likes Received:
    18

    You have to go to people, then click the contact that you want to assign the ringtone to. Scroll down, it should say Ringtone with a little drop down arrow. Click it and Pick it.
     
  17. 330D

    330D From My Cold Dead Hands VIP Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,863
    Likes Received:
    779

    In my contacts, there is a place to choose a ringtone for each individual contact right on the bottom of the contact screen. (fresh 2.1.2)
     
    americonium likes this.
  18. americonium

    americonium Well-Known Member

    Joined:
    Sep 30, 2009
    Messages:
    94
    Likes Received:
    4

    See, I know that. After I do that, and someone calls me, I still only get the default. I thought I might have had a bad sd card, but the new one has the same effect.
     
  19. Scrubb

    Scrubb Well-Known Member

    Joined:
    Mar 30, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    7
    make sure your folders go as follows...

    sdcard/media/ringtones

    all lowercase.

    put all subfolders (ringtones, notifications, alarms, etc) in the media folder
     
    americonium likes this.
  20. americonium

    americonium Well-Known Member

    Joined:
    Sep 30, 2009
    Messages:
    94
    Likes Received:
    4
    Yep. That's where they are. No, really, they're in there. I don't know why they're not working. When I try to assign them, I chose the ringtone, it plays, and then I click on the save. Just not understanding why it doesn't work.
     
  21. Sixxx

    Sixxx Well-Known Member

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    401
    Likes Received:
    18
    What messaging app are you using? The default? or a different one?
     
  22. americonium

    americonium Well-Known Member

    Joined:
    Sep 30, 2009
    Messages:
    94
    Likes Received:
    4
    Handcent. But it's incoming calls that don't work.
     
  23. Sixxx

    Sixxx Well-Known Member

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    401
    Likes Received:
    18
    Oh right, duh. Well... I dunno man, it works on mine... Worked before i rooted and now that i have. I'm running fresh 2. There has to be a reason for it though... when you change your default ringer does it change it? What about your notification ringer? Is it just the specific tones that wont play right?
     
  24. DonB

    DonB ♡ Spidey Sense !! ♡ ™ Moderator

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,274
    Likes Received:
    7,880

    Once you assign it and you are done are you scrolling to the bottom of your people and making sure you hit SAVE
     
    americonium likes this.
  25. Sixxx

    Sixxx Well-Known Member

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    401
    Likes Received:
    18
    There's no save button when i change my ringtone. After i select it for a certain person it will take a second but it'll change the ringer from defauilt to whatever i just picked. Hey when you select the ringer try waiting a second and see what happens. Make sure the phone recognizes your request. See if that works.
     

Share This Page

Loading...