Roaming and Hero and Chrages


Last Updated:

  1. daznsaz

    daznsaz Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 3, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    HI

    New to the Hero and loving it so far.

    I am on 3 but have a poor signal at home, i have enabled the Roaming option for Data which has really improved things, both signal strength and data speed. I get the warning saying about significant roaming charges but have checked on My3 and that doesn't show any extra charges but i don't trust 3.

    So my question is this.

    Will i get charged for roaming?

    As i understand it 3 uses the other networks if their signal is poor so have i just enabled this option.

    Cheers
     

    Advertisement
  2. nx1977

    nx1977 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    2,419
    Likes Received:
    172
    3 phones are set to roam onto Orange - so your Hero should do the same.
     
  3. daznsaz

    daznsaz Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 3, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    So by turning data roaming on, i might be on Orange internet or 3 internet. So should not get charged??
     
  4. nx1977

    nx1977 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    2,419
    Likes Received:
    172
    In the UK, no you shouldnt.
     
  5. bluenova

    bluenova OK Computer VIP Member

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    1,618
    Likes Received:
    244
    Due to the lack of GPRS/EDGE support on 3 they have a deal with the other UK providers so you can roam to them without getting charged (I presume 3 pay some charge to them for the privilege but you don't ever see it). You'll only get charged if you roam to a provider outside the UK.
     
  6. John87

    John87 Member

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I checked/turn on data roaming. it better, and there's always signal.

    when i had roaming off, bad signals, keep getting that data lost notification etc..

    i did a bit of search myself also, I found one and two mention that 3 doesn't charge you. but im going to check in the 3 store this weekend sometime to clarify it.
     

Share This Page

Loading...