Root [ROM] Viper 4G 2.0.0 and beyond

Discussion in 'Android Devices' started by SamuraiBigEd, Sep 28, 2012.

  1. nullspace

    nullspace Well-Known Member
    53

    Apr 8, 2010
    154
    98
    53
    Before you start using SetCPU, viperboy had posted this over on xda:
    So if you want to use ViperControl you might want to think about removing SetCPU.
     

    Advertisement
    argedion likes this.
  2. nullspace

    nullspace Well-Known Member
    53

    Apr 8, 2010
    154
    98
    53
    So did anyone choose the dual core mod in the setup? Any feedback on battery affects?
     
  3. Granite1

    Granite1 Zercron Encrusted Tweezer
    Moderator
    833

    Dec 27, 2010
    7,159
    7,180
    833
    Male
    Highway Construction Inspection
    Pittsburgh, PA
    Beautimous, thanks EM. Still trying to catch up. :)
     
  4. 3vodroid

    3vodroid Well-Known Member
    223

    Mar 26, 2012
    1,174
    694
    223
    Male
    Diesel Mechanic- Greyhound Lines
    New Jersey
    Finally flashing this tonight! See you all at the party! :D:beer:
     
  5. SamuraiBigEd

    SamuraiBigEd Under paid Sasquatch!
    Moderator
    523

    Nov 8, 2009
    4,181
    2,088
    523
    Male
    Production, Warehouse & Installation Manager
    San Antonio, Texas
    Mine cleared up, not sure what was the reason but it is working fine now.

    Mine shows no update available but I am on 2.0.0, is there a different way to check for updates other than system updates?

    :eek:Say it isn't so! I was happy to have gotten rid of the "rotten apple", this is disturbing indeed...:hmmmm:
     
  6. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon
    Moderator
    10,118

    Jun 10, 2010
    57,623
    70,354
    10,118
    New Mexico, USA
    I've never understood how that works, when both cores already scale as needed.

    PS, the ota update is under settings, about.
     
    Granite1 and SamuraiBigEd like this.
  7. SamuraiBigEd

    SamuraiBigEd Under paid Sasquatch!
    Moderator
    523

    Nov 8, 2009
    4,181
    2,088
    523
    Male
    Production, Warehouse & Installation Manager
    San Antonio, Texas
    Got it figured out, a little slow on the uptake this time around for some reason.

    Loving it, and the little problems I had seem to be ironing themselves out.
     
  8. Granite1

    Granite1 Zercron Encrusted Tweezer
    Moderator
    833

    Dec 27, 2010
    7,159
    7,180
    833
    Male
    Highway Construction Inspection
    Pittsburgh, PA
    Well, my mod worked, but the images I used were for the OG. They didn't scale properly. :(

    I'll have to work on it. 200+ images will take a while.

    I used the OTA update, worked fine for me without wiping anything. Really liking this Rom, still playing with all of the tweaks.

    Hopefully Steel can fix the linkify garbage before too long.
     
    Rxpert83 and ocnbrze like this.
  9. suprmallet

    suprmallet Well-Known Member
    123

    Oh man, I'm as giddy as a Japanese schoolgirl! I'll download this as soon as I get home.
     
  10. argedion

    argedion The TechnoFrog
    Moderator
    5,853

    Jun 20, 2011
    6,359
    6,263
    5,853
    The Infernal Swamp
    any help needed brother?
     
    Granite1 likes this.
  11. SamuraiBigEd

    SamuraiBigEd Under paid Sasquatch!
    Moderator
    523

    Nov 8, 2009
    4,181
    2,088
    523
    Male
    Production, Warehouse & Installation Manager
    San Antonio, Texas
    Thanks, that image is burned into my brain now!:p
     
  12. argedion

    argedion The TechnoFrog
    Moderator
    5,853

    Jun 20, 2011
    6,359
    6,263
    5,853
    The Infernal Swamp
    now that you dl'd the Japanese giddy girl you should go for the ROM :p
     
    SamuraiBigEd and EarlyMon like this.
  13. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon
    Moderator
    10,118

    Jun 10, 2010
    57,623
    70,354
    10,118
    New Mexico, USA
    And visit the the anime thread in the tv and film lounge forum.
     
    Granite1 likes this.
  14. suprmallet

    suprmallet Well-Known Member
    123

    Okay, so, I downloaded the ROM and installed it, and now my gmail isn't syncing. If I manually refresh it, it will pull the new mail, but I don't get any notification in my status bar. Anyone else having this problem?
     
  15. SamuraiBigEd

    SamuraiBigEd Under paid Sasquatch!
    Moderator
    523

    Nov 8, 2009
    4,181
    2,088
    523
    Male
    Production, Warehouse & Installation Manager
    San Antonio, Texas
    Haven't had that but since doing the OTA to 2.0.1 my gallery no longer works.
     
  16. suprmallet

    suprmallet Well-Known Member
    123

    I've been on wifi since upgrading. I just switched to 3G and suddenly got a bunch of notifications, including Gmail. Does this ROM have some kind of wifi issue?
     
  17. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon
    Moderator
    10,118

    Jun 10, 2010
    57,623
    70,354
    10,118
    New Mexico, USA
    My gmail is giving me real time notifications and syncing via wifi.

    Gallery is ok.

    Wonder what's different??
     
  18. nullspace

    nullspace Well-Known Member
    53

    Apr 8, 2010
    154
    98
    53
    Yeah, same here. On 2.0.1 Everything seems to be working.
     
  19. SamuraiBigEd

    SamuraiBigEd Under paid Sasquatch!
    Moderator
    523

    Nov 8, 2009
    4,181
    2,088
    523
    Male
    Production, Warehouse & Installation Manager
    San Antonio, Texas
    Not sure, going to go to a previous nandroid and start over from scratch.

    On edit: I did not update my radio or firmware prior, could this be the issue?
     
  20. NaterTots

    NaterTots Well-Known Member
    173

    Aug 24, 2011
    704
    581
    173
    Plumber
    CT
    That could be possible. Everyone seems to think Roms based on 2.13 are working better on the newest 2.13 firmware and radio's.

    I do know that over a 1 year period I never updated the radio's or firmware on the Original Evo 4G and never had a problem with roms based on updated firmware.


    Edit: It reads like I don't think the newer radio's and firmware are needed. I just want to clarify that I have updated mine especially since the network is constantly changing at the moment with the network vision stuff happening to the towers.
     
    SamuraiBigEd likes this.
  21. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon
    Moderator
    10,118

    Jun 10, 2010
    57,623
    70,354
    10,118
    New Mexico, USA
    The Viper4G team is pretty much set that the new radios are required. Plus, they fix some bugs, so I went for them, if that helps.

    I've always kept my radios in alignment with kernel and rom releases. I guess that's not the standard practice that it once was.
     
    SamuraiBigEd and NaterTots like this.
  22. argedion

    argedion The TechnoFrog
    Moderator
    5,853

    Jun 20, 2011
    6,359
    6,263
    5,853
    The Infernal Swamp
    I personally quit using gallery in favor of Quick Pic Are you having any camera issues? I know the gallery is tied into the camera. If no issues with the camera try to do a cache and dalvic wipe and see what happens if still an issue wipe the gallery data.
     
    SamuraiBigEd and EarlyMon like this.
  23. argedion

    argedion The TechnoFrog
    Moderator
    5,853

    Jun 20, 2011
    6,359
    6,263
    5,853
    The Infernal Swamp
    you have a link? I haven't updated my firmware either but so far I am not having any of the issues that others are having in fact this is working better than the stock one that came on the phone. Only issue I have is individual ringtones are not sticking for me its just rings the default ringtone. nothing to run crying about though
     
  24. nullspace

    nullspace Well-Known Member
    53

    Apr 8, 2010
    154
    98
    53
    Yeah ditto. On xda that's one of the first things they asked people who were having problems it seemed. They were recommending people to update their firmware

    Can find them here:
    http://themikmik.com/showthread.php...dio-Collection&p=220556&viewfull=1#post220556
     

Share This Page

Loading...