Rooted Fryo update question


Last Updated:

  1. Train13

    Train13 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 9, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Onee the " official" fryo comes out will I have to flash to stock then update or can I just apply the update to my rooted phone?
     

    Advertisement
  2. dglowen23

    dglowen23 Banned

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    144
    Likes Received:
    15
    u will most likely have to flash back to stock if u want the ota update but if u want to just wait for a stable rom u can apply it then, but by the time they make a stable froyo rom that everything works on the ota update will have gotten to everyone
     
  3. w_bovine

    w_bovine Well-Known Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    1,248
    Likes Received:
    147
    My understanding is that if you're running the stock ROM (regardless of root/non-root) you'll be able to receive the OTA update. It's when running a custom ROM that you lose the ability to get OTA updates. You will lose root, however, when updating.
     
  4. Big Dog KMc

    Big Dog KMc Well-Known Member

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    120
    Likes Received:
    7

    Plus.. If you are using a home replacement like Launcher Pro or ADW Launcher and the like you will not get the OTA UP-Date. Must be in Stock TW Launcher. Went through all of this with the Behold 2 OTA 1.6.
     
  5. w_bovine

    w_bovine Well-Known Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    1,248
    Likes Received:
    147
    Whoa...that's a new one on me. So if you simply switch back to the original launcher when it's update time you'll be okay?
     
  6. rwinterpacht

    rwinterpacht New Member

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I'm a little surprised that the home screen would have anything to do with this...however, after downloading Kies and trying to get that to work, I came across a post that indicates you need to be on the Stock home app to connect...which sure enough, made Kies work.

    Kies is a little bloated, but I like that you can convert videos to make them viewable on your device (although I haven't tried.)

    I also haven't tried the update, but it's been pulled from Samsung site anyway.

    My phone is rooted with Stock rom...patiently waiting for OTA update...
     
  7. lordmalice

    lordmalice Well-Known Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    77
    Likes Received:
    9
    how does samsung kies even work what is it and y cant i get it to work on my com
     

Share This Page

Loading...