rooted/install blocked message still?


Last Updated:

  1. nightmoves

    nightmoves New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    rooted but still cant install apps from other than the market I keep getin the install blocked message I have ATT 1.6 still and can't seem to update to 2.1 either?

    I'm in the states....
     

    Advertisement
  2. ShinobiSli

    ShinobiSli Member

    Joined:
    Jan 11, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Necroing this thread, mainly because I'm having the same problem. Trying to install z4 from my sd card, keep getting the "For security reasons you can't install apps that aren't from the market, sucks to be you" message. Halp?
     
  3. beau420

    beau420 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2010
    Messages:
    1,104
    Likes Received:
    173
    I would suggest just copying the APK (installer) to the SD card and running it that way.

    Could be that debugging is off or blocked.

    Here are the steps I went through to do it:

    http://androidforums.com/x10-all-th...-x10-setting-up-boot-loader-custom-theme.html

    Here are the APKs on this page:

    http://androidforums.com/x10-all-things-root/215481-one-click-root-app.html

    There are 3 different versions...I chose the third which is - http://androidforums.com/attachment...292457441-one-click-root-app-z4root.1.3.0.apk

    That debugging option is in the main Settings -> Application...make sure Unknown sources is checked and in Development turn USB debugging on
     
    ShinobiSli likes this.
  4. ShinobiSli

    ShinobiSli Member

    Joined:
    Jan 11, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Debugging is on, I copied the apk to my SD card, but every time I try to use Astro to install the app, I get the message "Install Blocked. For security, your phone is set to block installation of applications not sourced in Android Market."
     
  5. beau420

    beau420 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2010
    Messages:
    1,104
    Likes Received:
    173
    Unknown Sources box is checked too?

    Maybe uncheck it and re-check it. I think the Unknown Source box is the problem....gotta accept installations from unknown sources.
     
    ShinobiSli likes this.
  6. ShinobiSli

    ShinobiSli Member

    Joined:
    Jan 11, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    That has to be it, considering I've never seen that option in my life. Where is it?
     
  7. beau420

    beau420 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2010
    Messages:
    1,104
    Likes Received:
    173
    Same spot.... Settings->Applications...first box Unknown Sources, Second for me is Manage Applications, Third Services Running, and last Development.

    I hope your options are the same.
     
    ShinobiSli likes this.
  8. ShinobiSli

    ShinobiSli Member

    Joined:
    Jan 11, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Yeah, I just looked up the location of it, found what you told me. However, under Settings>Applications, all I've got is Manage applications and Development.
     
  9. beau420

    beau420 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2010
    Messages:
    1,104
    Likes Received:
    173
    That sucks...do you happen to be on ATT?

    I just read someone on some other site complaining about that.

    Don't know what you can do to get around that.

    Maybe reflash from scratch using SEUS to some specific version. I am sure there is a way.

    What version of Android do you have? 1.6 or 2.something?

    Someone here mentioned it - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=854651

    or better yet - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=790505

    Guess it is a pretty annoying process for AT&T customers.

    Here are the full instructions I guess - http://www.xperiax10.net/2010/08/09/exploid-root-method-for-xperia-x10-tutorial/
     
    ShinobiSli likes this.
  10. ShinobiSli

    ShinobiSli Member

    Joined:
    Jan 11, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    The exploid method worked perfectly! Thanks a lot. :D
     
  11. ShinobiSli

    ShinobiSli Member

    Joined:
    Jan 11, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Huh. So. By worked perfectly, I mean half worked. The entire process went as it should have, Busybox installed, and I installed TitaniumBackup, which properly had SuperUser rights, etc, so I thought it had worked. But I still can't install apps from my sd card, and I still can't uninstall the stock apps. So I'm ...half rooted? Anyone have any idea what's going on?
     
  12. beau420

    beau420 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2010
    Messages:
    1,104
    Likes Received:
    173
    Since you are nearly done, I would suggest loading xRecovery here - [RECOVERY] xRecovery 0.2-release | INSTALLATION FIX | 16/12/2010 - xda-developers

    Then once you have that xRecovery loaded, you could install a custom image like the x10 Eminence one - http://androidforums.com/x10-all-things-root/240418-rom-x10-eminence-xrecovery.html

    It will wipe the phone clean (so do a backup first) you can actually do a full backup using xRecovery. So I backed up my old setup before I loaded Eminence...so if I ever want to go back to the Rogers original setup, I could load that image. Or load any other ones. It makes all the backups on the phone so you could load images and do backups on the fly.

    But the point is that if you load a new image like that Eminence, it will change your options. So you should get the ability to load Unknown Sources...that option will show up as far as I am aware.
     
  13. gunny5821

    gunny5821 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    501
    Likes Received:
    29
    I thought this THEME was for 2.2 users and NOT for 2.1 users, correct? Since 2.2 is still a BETA and yo cannot use your camera, I have stuck with 2.1. Am I correct in my assumptions?? Thanks!
     
  14. beau420

    beau420 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2010
    Messages:
    1,104
    Likes Received:
    173
    Eminence is 2.1...well here is what my phone says:

    Model - X10i
    Firmware Version - 2.0.2.a.0.24
    Baseband version - 2.0.46
    Kernel version - 2.6.29 SEMCUser@SEMCHost +1
    Build number X10 Eminence v 1.2

    Some of the other themes out are 2.2...but this one has the best of 2.1

    Eminence image is a system.img file and md5 and data and cache.img....actually do a restore of the image on the phone.
     
  15. X10iUser

    X10iUser Well-Known Member

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    1,328
    Likes Received:
    332
    As beau said, Eminence is a 2.1 rom. Res Mods is a 2.1 theme, and DarkStyle is a 2.2 theme.
     
  16. alvine

    alvine New Member

    Joined:
    Jun 23, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    i thought i had it but then this happened

    ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

    i was so pissed

    i have an X10 with AT&T

    Firmware: 2.1-update1
    Baseband Version: 2.1.65
    Kernel Version: 2.6.29
    SEMCUser@SEMCHost#1
    Build Number: 2.1.A.0.492

    :( Help
     
  17. beautiful60

    beautiful60 New Member

    Joined:
    Jun 26, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Timecape not updating since may 5th,also gnu not updating,is this related
     
  18. beautiful60

    beautiful60 New Member

    Joined:
    Jun 26, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Facebook not updating from timescape
     
  19. beau420

    beau420 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2010
    Messages:
    1,104
    Likes Received:
    173

Share This Page

Loading...