Rooting and CyanogenmodSupport


Last Updated:

  1. Viperlx

    Viperlx Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    1
    Well I am completely stumped. I am trying to root my droid and install a cyanogenmod rom. Is it even possible on this phone? I look everyone and cant really find anything on this issue. I dont understand what dream and I forget the other. Anyway anyone can enlighten me on these simple matters? Thanks much!
     

    Advertisement
  2. Fabolous

    Fabolous Superuser VIP Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    3,635
    Likes Received:
    2,126
    http://androidforums.com/how-tips/29204-how-root-install-droid-2-1-a.html

    It's basically the same idea for any other ROMs, though they now come in different flavors (nandroid, update.zip, or straight up .roms).

    Make sure you use the latest recovery image from sirphycos found at sholes.info

    btw, Cyanogen only works on HTC products. We won't be seeing any of his work on the Droid, unless some other dev takes the time to port it over.
     
  3. Viperlx

    Viperlx Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    1
    thanks for the heads on up the cyanogenmod on just htc. it would explain why i cant get it. I just thought it worked on motorola for some reason. now which of those roms are best?
     
  4. Fabolous

    Fabolous Superuser VIP Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    3,635
    Likes Received:
    2,126
    The best roms right now are the ones that use 2.0.1 as a base, and apply the 2.1 ported app over it.

    I would recommend Pete's Bugless ROMs or the new Sholes.info team 1.2 ROM. Both are very good.

    Shouldn't be linking to them, but if you do a Google search for 'Pete Bugless', you'll find it.
     
  5. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian VIP Member

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    9,416
    Likes Received:
    1,919
    Hmmm, trying to follow this, but I am getting lost - finally got the root done correctly (helps if I read the app and realize that it FCs the first time after timing out and I just need to restart) and now I see you saying to use the Sholes.info 1.2 - only on the page last shows 1.1....

    I am basically in it to test out the OCs, so I suppose I need to find Pete's somewhere and use it, but I follow the same instructions as in Pede7's post, just replacing the HC 2.1 with the Pete's, right?
     
  6. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian VIP Member

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    9,416
    Likes Received:
    1,919
    I think I got it now - applying Sholes 1.2 - let's see what happens.
     
  7. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian VIP Member

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    9,416
    Likes Received:
    1,919
    Need to figure out a root, recovery console to apply the WiFi fix
     

Share This Page

Loading...