Rooting Problem


Last Updated:

  1. Wanderlei

    Wanderlei Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Hi All,

    Just entered the Android world the other day when I purchased an HTC Hero.

    I have been following the amazing thread here and I installed the autorooter and it said success but am stuck at the Titanium backup stage as when I launch it, I get an error saying it can't get root access.

    Im assuming the rootkit did not work for me.

    Heres some details if they can help, maybe I need to use a different method to root.

    Firmware: 1.5
    Kernel: 2.6.27-a5504199
    Build: 1.76.405.6 146733
    Software: 1.0.0A6288

    If anyone can help, thanks in advance.
     

    Advertisement
  2. mcapozzi

    mcapozzi Well-Known Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    323
    Likes Received:
    35
    Well, what carrier are you on?

    -Mike
     
  3. Wanderlei

    Wanderlei Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    3 Ireland. I bought the handset pre-owned from ebay. I have no idea in what country it was distributed. I bought it as it was fully unlocked.
     
  4. Jaffa

    Jaffa Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    1,185
    Likes Received:
    91
    On Titanium did you download busybox?

    Hit problems let it download,

    You should get a Root: OK but possibly some errors, aslong as the screen says root access ignore the error
     
    Wanderlei likes this.
  5. Wanderlei

    Wanderlei Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Hi Jaffa,

    As soon as I launch Titanium it says:

    Error

    Sorry I could not aquire root access priviledges. This application will *not* work. Please verify that your ROM is loaded and includes BusyBox, and try again.

    The guide Ive been following didnt mention anything about BusyBox - it appears as thought Im missing something.
     
  6. Jaffa

    Jaffa Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    1,185
    Likes Received:
    91
    There is a button at the bottom, it says Problems, it will download busybox, try that
    Ill get a screen 2 mins
     
    Wanderlei likes this.
  7. Jaffa

    Jaffa Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    1,185
    Likes Received:
    91
    [​IMG]

    Select problems button, wait for download, resart Titanium
     
    Wanderlei likes this.
  8. Wanderlei

    Wanderlei Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    OK, done that. Thanks mate.

    Now when I launch Titanium i says

    Warning Busybox work but the su command does not elevate to root whoami reports whoami unknown ui 10077

    Instead of root/uid 0.

    I think your superuser whitelist system app does not work. Please check with your rom provider.
     
  9. Jaffa

    Jaffa Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    1,185
    Likes Received:
    91
    As long as it see's root access you shou7ld be OK for now.. Continue with your backup
     
    Wanderlei likes this.
  10. Wanderlei

    Wanderlei Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    I think I just ignored that and backed it up anyway.I think thats right
     
  11. Wanderlei

    Wanderlei Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    I appreciate your help there Jaffa. Thanks.

    On the guide it says there should be a nandroid backup option on the recovery screen which there isnt, could you clarify mate?
     
  12. Jaffa

    Jaffa Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    1,185
    Likes Received:
    91
    There should be a option BAckup/restore cant remember the exact name

    This then goes to a second screen, nandroid
     
    Wanderlei likes this.
  13. Wanderlei

    Wanderlei Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Ok mate Ill give it a bash
     
  14. peloquin

    peloquin Active Member

    Joined:
    Oct 15, 2009
    Messages:
    38
    Likes Received:
    3
    Yeah there is a option that says backup/restore, click into that and you will see perform nandroid backup, once done mount you sd card on a pc and move your nandroid & titanium backups off your sd card for safe keeping..

    Good luck
     

Share This Page

Loading...