Rooting the Droid Pro


Last Updated:

  1. pandemonium91

    pandemonium91 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    I was an avid BB user and have came over to the droid side. My friend has been using a Droid for a while now and has his rooted. Can someone explain this to me and is it possible on the Pro?
     

    Advertisement
  2. RadYOacTiVe

    RadYOacTiVe Well-Known Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    1,588
    Likes Received:
    416
    Check out Z4ROOT in the market. The app makes it easy to root the Pro. See the dev's thread on XDA:
    [APP] z4root - xda-developers

    It took me two tries to get it to work. Did a battery pull and ran the app after the reboot and it worked just fine. Installed wireless tether and a screen capture app. Looking at installing SETCPU and Titanium backup but for now I got what I want. I also use the reboot option in switchpro which can only be done when rooted.
     
  3. flash24

    flash24 Well-Known Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    91
    Likes Received:
    2
    I used Z4Root as well and it worked perfectly.
     
  4. pandemonium91

    pandemonium91 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Is there a forum thread that explains what all rooting does and how to change back if necessary?
     
  5. kjjb0204

    kjjb0204 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    278
    Likes Received:
    23
  6. bobdigital

    bobdigital New Member

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    n00b question - where do I put the .apk file once I have my Droid Pro connected via USB?

    Thanks.
     
  7. RadYOacTiVe

    RadYOacTiVe Well-Known Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    1,588
    Likes Received:
    416
    Z4ROOT should be in the market, just install from there and you will get updates.

    Otherwise, I create a folder on my SD card called apps, put the file in there. You need to use a file manager, I use Astro and navigate to the folder and open the file. You should be prompted to install from an "unknown source", check the box and install.

     
  8. Nerdherder

    Nerdherder Member

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Z4Root is no longer in the Marketplace, any idea where I can download it?
     
  9. 999Vulcan

    999Vulcan Well-Known Member

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    49
    Likes Received:
    5
    PM me your email
     
  10. pandemonium91

    pandemonium91 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Does Rom Manager work with the Pro yet? I want to put Rom's on my pro and I want to make sure everything is backed up first.
     
  11. flash24

    flash24 Well-Known Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    91
    Likes Received:
    2
    No available ROMs yet for the Pro.
     
  12. decapitor

    decapitor Member

    Joined:
    Dec 5, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Just wanted to say z4root worked like a charm for me as well, thanks for the tip.
     
  13. substanceneil

    substanceneil Member

    Joined:
    Nov 6, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    How can I back up my Pro before rooting?
     
  14. rabidpencil

    rabidpencil New Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I use My Backup Pro from the market. Pretty sure the free one can do most, but I went ahead and paid for it. There are other backup apps as well, just search the market.

    Also, contacts, etc are backed up to google by default, so you shouldn't have to do that. They'd be restored once you signed back in to google after rooting.
     
  15. kjjb0204

    kjjb0204 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    278
    Likes Received:
    23
    z4root works so well, I haven't seen anyone have issues with losing data. I have seen a few threads on it either not working the first time or maybe getting hung up, but haven't heard of losing stuff due to running it.
     
  16. Nerdherder

    Nerdherder Member

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    I downloaded the z4root apk file and placed it on the sd card as well as emailed it to myself and tried to install it that way. The error I keep getting is "There was a problem parsing the package". Can anyone help me out and point me in the right direction? Ihave installed Astro File Manager as well App Installer and nothing works.
     
  17. RadYOacTiVe

    RadYOacTiVe Well-Known Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    1,588
    Likes Received:
    416
    It took me two tries. First time it looked like it was locked up. Pulled the battery and after the reboot ran the app and it worked.
     
  18. kjjb0204

    kjjb0204 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    278
    Likes Received:
    23
    Just guessing, but maybe try moving the apk to system/app folder and launching? Also took me two tries, same as radyoactive. Got stuck for a half hour, so I pulled the battery and tried again with success.
     
  19. Nerdherder

    Nerdherder Member

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Actually I figured it out. Disabling my anti virus did the trick. apparently someone else was having the same issues with Kapersky and clued me in. Droid Pro is rooted!
     
  20. tim_lock

    tim_lock New Member

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hey everyone. New Droid Pro user switching over from a jailbroken iphone (gasp).

    Z4Root is no longer in the market. Anything else I can use to root? Or any other place to download this?
     
  21. RadYOacTiVe

    RadYOacTiVe Well-Known Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    1,588
    Likes Received:
    416
  22. cpeddie

    cpeddie New Member

    Joined:
    Dec 16, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I've successfully rooted the Pro, but cannot get it working with an AT&T SIM. So far, this seems to be universal. Has anyone managed to hack it so it will indeed work on other GSM networks?
     
  23. kjjb0204

    kjjb0204 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    278
    Likes Received:
    23
    No. At least not anyone with a real production model.
     
  24. pandemonium91

    pandemonium91 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Will Rom Manager work with the Pro yet? And is there any good Rom's out there for the Pro yet?
     
  25. kjjb0204

    kjjb0204 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    278
    Likes Received:
    23
    You can install it, but doesn't recognize the Droid Pro, so no recovery. No roms created yet either.
     

Share This Page

Loading...