Support S2 i777 firmware upgrade problem, HELP

Discussion in 'Android Devices' started by jeffjam, Sep 24, 2012.

  1. jeffjam

    jeffjam New Member
    5

    Sep 24, 2012
    4
    0
    5
    I have searched and found many threads, but no solutions for the problem I am encountering. I have a s2 i777 AT&T phone that has never been rooted and is on gingerbread os. I seew here AT&T offers the upgrade to Ice Cream Sandwich. I jhave downloaded the latest version of Kiers and plugged my phone in but I get a message saying: "Your device does not support software upgrading via Kies." I read on threads that you can manually input your serial number and model and do a firmware "reload" when plugging in the phone in boot mode. I tried that also and after it said initializing firmware upgrade it failed. What do I do to correct this????
     

    Advertisement

  2. gihrose

    gihrose New Member
    5

    Jan 28, 2012
    1
    0
    5
    Jeff,

    Having the same issue. Did you find a solution anywhere else? Please update this thread if you do. I will do the same.
     
  3. lunatic59

    lunatic59 Moderati ergo sum
    Moderator
    8,028

    Jun 12, 2010
    31,407
    24,978
    8,028
    Male
    IT
    Pennsylvania
    If you go to menu>settings>about phone what does it say your baseband version is? Just want to make sure you've not got an oddball version of Android.

    AT&T usually pushes out updates OTA but it might be easier just to take it to an AT&T store and let them update it for you.
     
  4. jeffjam

    jeffjam New Member
    5

    Sep 24, 2012
    4
    0
    5
    Ok I was finally able to upgrade software using methods described on this forum and others using an alternate method. My new problem is that now that I have the latest software there is a huge delay whenever I select contacts, but only that! selecting any app or function is fast with the exception of contacts. Is anyone else having this issue?? Is this a known problem??
     
  5. lunatic59

    lunatic59 Moderati ergo sum
    Moderator
    8,028

    Jun 12, 2010
    31,407
    24,978
    8,028
    Male
    IT
    Pennsylvania
    After the update, did you perform a factory reset? I know it's a pain to have to setup your phone from scratch, but it usually clears up these glitches.
     
  6. jeffjam

    jeffjam New Member
    5

    Sep 24, 2012
    4
    0
    5
    Yes, did a factory reset twice.
     
  7. lunatic59

    lunatic59 Moderati ergo sum
    Moderator
    8,028

    Jun 12, 2010
    31,407
    24,978
    8,028
    Male
    IT
    Pennsylvania
    I have been rooted running custom firmware for quite a while so I never updated to the official AT&T version, but this is the first I've heard of this problem. Do you have a huge number of contacts? And, have you fully sync'ed your phone to your account?
     
  8. jeffjam

    jeffjam New Member
    5

    Sep 24, 2012
    4
    0
    5
    No not a huge amount of contacts. I synced my accounts but my "account and sync" is turned off. should it be on?
     
  9. lunatic59

    lunatic59 Moderati ergo sum
    Moderator
    8,028

    Jun 12, 2010
    31,407
    24,978
    8,028
    Male
    IT
    Pennsylvania
    The only reason I would think there'd be a lag with contacts would be if it were trying to sync when you opened it. That's just a guess on my part, but you might try turning sync on and see if it makes a difference. You can turn it off again, if it doesn't change anything.
     

Share This Page

Loading...