Screen blank when ringingSupport


Last Updated:

  1. phone*guy

    phone*guy Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    71
    Likes Received:
    10
    Had my Sprint rep drop off a Moment for me to play around with...I've been using the Hero which I like but wanted to try the full keyboard on the Moment.

    One BIG issue that popped up right away is about half the time, when I'm receiving an incoming call, the screen is blank and I have no idea of who's calling. The only way I've found to get the screen to turn on when this is happening is to open the slider.

    Anybody else having this problem?
     

    Advertisement
  2. MikeS

    MikeS Active Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Yes I have noticed this. It is usually when it is in my pocket. Could it be the proximity sensor?
     
  3. phone*guy

    phone*guy Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    71
    Likes Received:
    10
    Possible but not in my case...Every time I've noticed it, the phone was sitting on my desk. Very frustrating...
     
  4. agent0014

    agent0014 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    394
    Likes Received:
    1
    my screen pops on within half a second after pulling it from my pocket, so I can't say that I've seen this issue.
     
  5. cvam1985

    cvam1985 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    153
    Likes Received:
    1
    Happens to me as well. Can only chalk it up to the POS proximity sensor in this phone.

    I remember someone talking about this at some point, saying it has something to do with using a custom ringtone vs a stock. Who knows?
     
  6. phone*guy

    phone*guy Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    71
    Likes Received:
    10
    I'm using the stock ring tones...Problem still happens...Sucks...I like the phone so far but this blank screen thing is driving me nuts and may force me back to the Hero.
     
  7. njbianco

    njbianco Well-Known Member

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    434
    Likes Received:
    8
    Never had that problem with my phone
     
  8. Evilrat

    Evilrat Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    I've recently had this issue start.. wasn't sure if it was related to lock 2.0 or not. but it has happened w/ Lock 2.0 on & w/ the stock lock feature
     
  9. phone*guy

    phone*guy Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    71
    Likes Received:
    10
    Is lock 2.0 an app from the Market Place or did Samsung update the lock screen?
     
  10. dkjones96

    dkjones96 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    258
    Likes Received:
    7
    Using screen protectors?
     
  11. phone*guy

    phone*guy Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    71
    Likes Received:
    10
    Nope...No screen protector.
     
  12. dkjones96

    dkjones96 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    258
    Likes Received:
    7
    Someone had found a brightness program that caused the camera to not show, maybe same type of thing here?
     
  13. Evilrat

    Evilrat Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    market place. In use to avoid the "I'm sorry 911, I didn't mean to call you. My phone's developer put the emergency call icon in a REALLY stupid spot"
     
  14. phone*guy

    phone*guy Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    71
    Likes Received:
    10
    Hmmm...I dont have an emergency button on my lock screen...Just says "Sprint" and the time...Press "menu" to unlock.
     
  15. njbianco

    njbianco Well-Known Member

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    434
    Likes Received:
    8
    It only has the emergency buttons if you have pattern lock set up
     
  16. indiana jones

    indiana jones Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    this is been happening lately it takes about 1-2 secs for the screen to wake while im receiving a call. most of the time i press the end button instinctively to wake the screen but that wakes the screen and ends the call. im so fed up already.
     
  17. Talyn

    Talyn Well-Known Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Mine does this a lot.
    I usually miss calls, because I generally dont see who the call is until VM picks it up.

    Doesn't matter if its pocket or desk.
    Open or close.
    on or off.
     
  18. AndroidSPCS

    AndroidSPCS Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    3,222
    Likes Received:
    478
    Hmm it may have happened once or twice, usually when I'm in the middle of doing something else, like composing a text message or something. It's a minor annoyance to me. Nothing to get all worked up over.

    Again, just the day to day little things of a smart phone stuff that happens. My Blackberry has done the very same thing as well.
     
  19. ydoucare

    ydoucare Active Member

    Joined:
    Nov 26, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    3
    I have this issue also, although the screen usually turns on in time for me to see who is calling and to answer it. Either case, there is a definite delay.
     
  20. phone*guy

    phone*guy Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    71
    Likes Received:
    10
    This issue, which is intermittent, isn't a delay...I've let it ring until VM picks up and no screen wake up. Now also noticing that my proximity sensor isn't working all the time either...And also having Bluetooth connection issues. This phone is pretty buggy...
     
  21. agent0014

    agent0014 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    394
    Likes Received:
    1
    my proximity sensor is VERY consistent. Additionally I haven't been having any BT issues with my Ford/MS sync in my Fusion. You may have a defective unit?
     
  22. edvan

    edvan Well-Known Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    58
    Likes Received:
    3
    I've had the same problem since day one. Always a delay to see who's calling.

    Usually flashes just in time to see and answer the call. But sometimes it is just a dark screen.
     
  23. IOWA

    IOWA Mr. Logic Pants Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    8,852
    Likes Received:
    2,367
    I think there will be a fix for this is2.1 ( i hope ) From what I hear the delays on the rollout of 2.1 is they only want to have to update once, so they are ironing out everything they can.
     
  24. agent0014

    agent0014 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    394
    Likes Received:
    1
    where have you heard such things?

    I really hope we don't have to wait until the 2.1 update to see any bug fixes... my aGPS makes me very sad right now!
     
  25. cvam1985

    cvam1985 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    153
    Likes Received:
    1
    agent - Have you flashed zefie's custom kernel? Since I did, my GPS seems to be working 100%.
     

Share This Page

Loading...