Screen Stays on (does not time out)Support


Last Updated:

  1. comiclown

    comiclown New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 13, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hello,
    With one of my epic, the screen does not time out. I have set my screen timeout @15 sec and keyboard @6 sec. Regardless if you're in home, call, browse or message the screen seems to go blank for less after the set time (15sec) then right away everything lights right back (screen and the 4 buttons). (it times out for maybe 1 sec)
    I tried with 2 epic simultaneously (with same settings) one timeouts and whereas this one seems to timeout for fraction of sec ( less than a sec) and turns on right back.

    Is anyone experiencing a similar problem?
    I have updated the system (menu->about the phone-> system update).
    FYI the if I press the on/off button on the side the screen does timeout.
    Any advice?

    Thanks,
    Sam
     

    Advertisement
  2. gmcgirt

    gmcgirt Active Member

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    26
    Likes Received:
    4
    i'm having the same problem and am literally at my wit's end with this phone. I love the function, but I feel like I have to "hand-cuff" the phone to get even "normal" battery life out of it.

    This newest issue with the screen time out (or lack thereof) is driving me nuts. Last night, I re-formatted my phone (to factory), and re-installed apps one at a time. Everything seemed perfect until this morning when suddenly the problem returned.

    Has anyone (besides the two of us) experienced this?

    My phone is stock (2.1). I am running Launcher Pro (and this occurs when all other programs are shut-down. . .and when several are running). The screen will dim to black, then immediately turn back on to the preset brightness and continue the same cycle until i depress the "power button" and then. . .sometimes it will go to a "sleep" mode--(screen timed out).

    Can anyone help me fix this? Screen time out is set to 15 seconds and keyboard is set to 6 seconds.

    Thanks in advance.
     
  3. gmcgirt

    gmcgirt Active Member

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    26
    Likes Received:
    4
    bump. please help.
     
  4. iBleedBlackNgold

    iBleedBlackNgold Well-Known Member

    Joined:
    May 21, 2010
    Messages:
    367
    Likes Received:
    11
    id think an app I keeping it awake ... did u try removing any added apps & seeing if its different ?
     
  5. Droid_Rage

    Droid_Rage Active Member

    Joined:
    Oct 8, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    I noticed my phone doing this once in a while. I just powered down and back up and it works fine now. Sorry I don't have anything further for you.
     
  6. gmcgirt

    gmcgirt Active Member

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    26
    Likes Received:
    4
    i have formatted back to factory. does it from the jump. of course, problem can't be duplicated in a sprint store and their "computers" say it tests fine. i'm so frustrated.
     
  7. gmcgirt

    gmcgirt Active Member

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    26
    Likes Received:
    4
    ahhhhhh. . .this saga is over.

    Thanks for the responses. After 3 trips to Sprint to have the phone "slated and checked." The phone FINALLY replicated the problem while it was in the tech's hands. He determined there must be a short somewhere in the phone and replaced it on the spot. The strange thing is the phone still checked out "all clear" when he ran tests on it. I'm just glad this episode with my epic is over.

    now on to the next one.
     

Share This Page

Loading...