Screwed up, can't get into recovery...


Last Updated:

  1. pipskicks

    pipskicks Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    OK so I flashed Fresh 1.1 and I saw a theme (shouldn't have messed with it, but I was curious) and it just messed my phone up. I did a Nandroid Recovery since I didn't know what else to do.

    Now after the Nandroid recovery, no matter what I do it won't let me get into the recovery mode. Puts the HTC sign on for a second and I have to do a battery pull!

    I'm guessing I corrupted something, I'm just not sure how to fix this...
     

    Advertisement
  2. 702DROID

    702DROID Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2009
    Messages:
    582
    Likes Received:
    22
    what theme was it
     
  3. pipskicks

    pipskicks Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    It was the rosie, I think filename was white_rosie_3 or something, I deleted it.

    I wanted to install a theme or icons, I just messed up flashing that, then after the Nandroid, it seems like my recovery image must be corrupted, I just can't seem to figure out how to root again.
    It just crashed no matter what I do when I try to do a recovery bootup.
     
  4. pipskicks

    pipskicks Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
  5. 702DROID

    702DROID Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2009
    Messages:
    582
    Likes Received:
    22
    did you make a backup right beofre you flashed that?
     
  6. pipskicks

    pipskicks Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Backup was made last Saturday before I went to Fresh 1.1

    Some minor app installs and shortcut changes, not a ton. So I flashed to that one from last Saturday.


    Now the OS works fine, just I can't get into recovery AT ALL. I can use the phone fine with the Nandroid Recovery, it just won't let me root back into Fresh 1.1 that I was on!
     
  7. 702DROID

    702DROID Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2009
    Messages:
    582
    Likes Received:
    22
    try that app quick boot see if that will take you to the recovery img so you can flash the rom
     
  8. pipskicks

    pipskicks Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Just installed quick boot.

    Did same thing as using Kitchen, it showed HTC screen, then turned black immediately. Phone after that is useless until a battery pull...

    GRR!!
     
  9. 702DROID

    702DROID Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2009
    Messages:
    582
    Likes Received:
    22
    try emailing that guy who made that zip
     
  10. pipskicks

    pipskicks Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    You don't think the Nandroid Restore would have fixed that? One weird thing is with that zip I got to the Restore point and did the Nandroid Restore, now I guess since I can't get back there I can't do a backup/restore but I thought it was more the Nandroid Restore than the zip, I'll try and email him though.
     
  11. djkleric

    djkleric Well-Known Member

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    210
    Likes Received:
    19
    Do you still have the recovery img on the sd card? Dont know if that matters though
     
  12. 702DROID

    702DROID Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2009
    Messages:
    582
    Likes Received:
    22
    are you getting the # sign with a ternimal emulator maybe try reflashing the recovery img
     
  13. pipskicks

    pipskicks Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    I've got 2 recovery images, then there's the cmd-recovery (and I don't know what that is for).

    Still have the Nandroids too.

    My best guess is something is corrupted or needs to be reset/deleted/reinstalled, I just don't know WHAT lol.
     
  14. SamuraiBigEd

    SamuraiBigEd Under paid Sasquatch! Moderator

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    4,181
    Likes Received:
    2,088
    Maybe an RUU would work? You would have to start all over from scratch.
     
  15. pipskicks

    pipskicks Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    I tried manually and through the kitchen re-flashing, it doesn't seem to do anything, but then again I'm not so great at the flashing, it took me a while to get it done the first time, but I had it working correctly!
     
  16. 702DROID

    702DROID Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2009
    Messages:
    582
    Likes Received:
    22
  17. pipskicks

    pipskicks Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
  18. 702DROID

    702DROID Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2009
    Messages:
    582
    Likes Received:
    22
    just be sure and next time before you flash anything make a backup up
     

Share This Page

Loading...