sd card removed messageSupport


  1. erick_the_redd

    erick_the_redd New Member

    On a very regular basis my phone will suddenly tell me that the sd card has been removed. At that point nothing on the sd card is accessible. On occasion, I am able to just remove the card, re-insert the card, and the phone will recognize that the card is now there.

    However, there have been many times that the phone will not recognize the card and requires several attempts and a restart to get the phone to see the card.

    Very frustrating!!

    I have seen only a couple of posts about this issue, but none seem definitive on the issue. Is the a phone problem in general? Or a Optimus V issue?

    Anyone solved this problem?

    Thank you for the help.

    Advertisement
    :
  2. AndyOpie150

    AndyOpie150 <strong> <a href="http://androidforums.com/optimus Contributor

    If your not rooted, and have never had the phone rooted, then try doing a factory reset.
    If that doesn't work it's a problem with the card reader and the phone needs to be taken back if it's still under the one year warranty.
  3. badblue1

    badblue1 * TRUCKS ARE BEAUTIFUL * VIP Member

    I too have been having the same problem, mine started back in may, as you are doing the same as i to correct the problem. Knock on wood, it hasn't been happining as often as it use to.

    I was told that the card reader might be going bad,or the card itself.

    I'm just doing what your doing until it gets bad enough and i'll try a new sd card first, see what happens!

    GOOD LUCK!
    HTH
  4. Petrah

    Petrah Psychotic Female Guide

    Before doing a factory reset, if at all possible try another SD card. Could be just a bad card.
  5. rcsrich

    rcsrich Well-Known Member

    Yep- what she said! SD cards are so very cheap, I'd drop a few bucks on a new one and copy your data over to it- give it a try & see if that doesn't take care of the issue.
  6. helpifIcan

    helpifIcan Well-Known Member

    If you have not tried a reformat of the card that might help.
  7. erick_the_redd

    erick_the_redd New Member

    Hey Guys, I think I found the solution. I came across a post on another forum that I disregarded. But turns out, it does the trick.

    Rubbing Alcohol.. take a q-tip, get a little rubbing alcohol on it, and clean the sdcard connectors. The rubbing alcohol will evaporate very quickly, leaving the connectors nice and clean.

    After getting feed up, I gave it a try. And I have not had any trouble in a Month. Ordinarly, I was having this problem at least once a day, if not more.. so an entire month without issue.. much smiles indeed.
    mikeca, Leemann and badblue1 like this.
  8. badblue1

    badblue1 * TRUCKS ARE BEAUTIFUL * VIP Member

    Thanks i'll give it a try next time it happens!
  9. mikeca

    mikeca Well-Known Member

    Wow! Very cool!
Loading...

Share This Page