SE X10 Battery Charging ProblemSupport


Last Updated:

  1. gillxcess

    gillxcess New Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi

    X10 is my first touch cell phone.

    When battery is 30% i put it on charging it start Discharging till 0% and then phone go to shutdown. After sometime it start but take too long to charge 30% of the battery.

    Is it normal for X10..???

    Please help me if anyone know about this.

    Thanks
     

    Advertisement
  2. frankbonatelli

    frankbonatelli Well-Known Member

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    203
    Likes Received:
    30
    One question for you first
    Are you using the default charger for it? By this I mean the one it came with.

    I bought my as an import and it came with power for the intended country (Asia some were). So I struggled for a week with charging issues and finally scored with the purchase of the black berry bold official charger. Its the same micro connection.
    In my hunting I discovered that the X10i is very very specific about how many amps are being out putted by the charger.
    I tried the 5v 500ma (Milli amp units) chargers (bought at least twelve different styles, all of them did not function with the x10i).Tried 5v 1amp chargers and 5v 1.5amps even, nothing worked. The X10i must be 5v 700ma out only. The black berry bold dose this nicely and it will also speed up the charging proses when compared to a usb port on a laptop.

    Maybe this data can be of use.
     
    cfortuh likes this.
  3. gillxcess

    gillxcess New Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0

    Yes i am using defualt charger.

    thanks for help
     
  4. cfortuh

    cfortuh New Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Thanks a lot, you really saved my day
     
  5. tase25

    tase25 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    102
    Likes Received:
    4
    I find that when I charge my battery fully, any battery widget I use will say the battery is 100%, but as soon as I unplug it, it indicates 92%.... :confused:

    Any ideas why?

    And I am using the original charger too.
     
  6. Hunted

    Hunted Well-Known Member

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    164
    Likes Received:
    6
    ok 2 things from me
    1 when pulling battery in and out a couple of times today i managed to discharge it completely lol not sure how but it went from 100-1% in a boot up
    AND
    2 if you get that ""your battery needs charging do you want to see whats been using it ok cancel box"" if you don't ok or cancel it and leave it on screen the phone doesn't start charging doh....
    but now the update is here from vodafone im hoping my battery gripes are over with... fingers crossed
     
  7. androidGeek

    androidGeek New Member

    Joined:
    Jul 13, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I find that X10 runs down on batt fast and takes charge with difficulty

    max I get on full batt is 5-6 hours:eek:
     
  8. rosered

    rosered VIP Member VIP Member

    Joined:
    Jul 4, 2010
    Messages:
    2,129
    Likes Received:
    317
    I have downloaded Juice Defender and Advanced Task Killer. The juice defender really helped my battery life. It could be that you have stuff running all the time that is draining it, have a scout round the forum and maybe the Sony Forum Main: Community: Xperia X10 Family too for tips on battery improvement.

    I have just upgraded firmware to the R2ba023 version which is supposed to help so that might be worth you trying too.
     

Share This Page

Loading...