Seriously thinking about rooting now


Last Updated:

  1. Ngo93

    Ngo93 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    586
    Likes Received:
    39
    Ok, I've been wanting to root for awhile now but I'm still kinda scared to brick my phone. But before I get into anything, I do have a few questions.

    I read that there was still a way to get the OTA if I root, how do I do that?
    Does rooting give me trackball notifications?
    If I mess up maybe on like 1 instruction in the rooting process, is it just that easy to brick my phone?

    Edit: If anyone could chat with me to help me root my phone that'd be greatly appreciated. My email's anthonyngo93@gmail.com
     

    Advertisement
  2. anpk05

    anpk05 Member

    Joined:
    Jun 6, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    You can unroot the phone and get the update. The chances of bricking your phone is very slim. The instructions are really on point. I did the root last this week, its just better this way. What is trackball notifications?
     
  3. Ngo93

    Ngo93 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    586
    Likes Received:
    39
    I tried the first step of rooting to set up the adb but I could never get the drivers to install. Tried the usb deview thing but that didn't really work either. I looked at Section II but there's no MyTouch driver there? I'm running windows xp if that matters. And trackball notifications are when the trackball lights up to alert you of new notifications just like the green light at the top.
     
  4. MasterColdSoul

    MasterColdSoul New Member

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Google HTC Synch it should give you the drive. Install it then plug in your phone and your computer will now detect your MyTouch and install the drivers.

    Then you continue as before on the Howto.

    I have tried 3 different cards, and I think the 1st time I might have messed up. I am pretty sure you HAVE TO have the card you want to be the Gold Card "in the phone" when you get the CID, because my CID changed, which changed the goldcard.img when I went from not having it in, to being in.

    I first tried a 512 Sans, got the wrong CID I think, edited the hex and now it won't format in the Touch.

    I next tried a 4 gig Sans, did this one right edited the hex and it wouldn't work in the mytouch or format

    Then tried a friends 16 gig unmarked, SDHC and even took a backup copy of the hex I overwrote and re-wrote it back into place to make it so it could be formatted again, and i t still can't be formatted in the mytouch.

    So I am going to triple check what I am doing on the hex thing. But maybe someone knows something i am doing wrong.
     
  5. Ngo93

    Ngo93 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    586
    Likes Received:
    39
    Thanks for the drivers tip. And could I just use the 8 gb sd card that came with the phone?
     
  6. Ngo93

    Ngo93 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    586
    Likes Received:
    39
    Ok I tried searching for drivers and even installing 1 off some site and nothing really worked. If you could provide a link that'd be great.
     
  7. Ngo93

    Ngo93 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    586
    Likes Received:
    39
    Ok I got the adb to work and now I'm reading the gold card instructions. It says to make sure I have the adb and fast boot installed, but I'm not sure what it's talking about when it says fast boot. I see some fast boot commands at the bottom of the adb setup instructions (though I don't really understand the fast boot commands). Am I supposed to be installing them somehow?
     
  8. shawn1224

    shawn1224 Ex CEO-DNPSEA foundation VIP Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    2,186
    Likes Received:
    292
    To go to fastboot, (phone is off) hold down the back button and end button at the same time.

    Then connect your phone to the your computer and it should read fastboot USB

    If you go to command prompt and type fastboot devices, your serial number will pop up

    "SH01YP8900304" .. something like that

    Now you can use fastboot to flash the radio, recovery or whatever.
     
  9. Ngo93

    Ngo93 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    586
    Likes Received:
    39
    Alright thanks for the reply. I'm going to be trying to root later on today, I'll post back here if I have any problems.
     
  10. Ngo93

    Ngo93 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    586
    Likes Received:
    39
    Ok I tried what you said and my serial number doesn not pop up. This message comes up: 'fastboot' is not recognized as an internal or external command. operable program or batch file.
     
  11. shawn1224

    shawn1224 Ex CEO-DNPSEA foundation VIP Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    2,186
    Likes Received:
    292
    Are you operating out of the tools folder where you installed the SDK?

    It should look something like this, or wherever your tools folder is located.

    C:\AndroidSDK\android-sdk-windows\tools
     
  12. Ngo93

    Ngo93 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    586
    Likes Received:
    39
    Oh I just did it wrong. I didn't type the cd\ and the cd AndroidSDK\tools\ before I typed fastboot devices. Thought I didn't need to haha, I feel so dumb ><

    But alright, I have 1 more problem.. I only have a sandisk sd card and another no name sd card that I can use. All the stores in my area do not have a kingston card. There are some lexar cards out there though.. Would it be ok to use a sandisk card or the no name? What kind of card did you use to root yours?

    And if you could chat with me that'd be great.
    anthonyngo93@gmail.com
     
  13. Ngo93

    Ngo93 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    586
    Likes Received:
    39
    Well I went ahead and tried to make the gold card using my sandisk. After I downloaded the sappimg and tried the bootloader it told me I had an error and could not update. I guess I'll have to go out and buy another sd card then.

    Edit: Though at the end of the Gold Card tutorial I was able to go into it and open it up without getting an error, weird..
     

Share This Page

Loading...