Set CPU help (best cpu setting)


Last Updated:

  1. xzero425x

    xzero425x Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    163
    Likes Received:
    24
    Using the Dinc im using set spu i had it set to on demand (the batery life was great) but now im fooling around with it and the values arnt changing when i click a preset. am i doing something wrong?

    what is the best preset and cpu (max-min) that you guys are using and gives best performance and bat life
     

    Advertisement
  2. XXXdc5

    XXXdc5 Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    293
    Likes Received:
    29
    I'd like to know some opinions on this as well

    I just rooted. after FOREVER of putting it off haha
     
  3. WormDoes

    WormDoes Well-Known Member

    Joined:
    Aug 8, 2010
    Messages:
    3,199
    Likes Received:
    1,270
    Did you guys buy setCPU from the market? I'm an xda member and I can't find a free version. The only link I've been able to find is a link to the market version. I had the apk on my Eris but I must have deleted it from my SD card because I can't find it now
     
  4. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    12,067
    Likes Received:
    8,534
    I think a lot of people have quit using setCPU with many of the newest Roms. They seem to be maximized for efficiency without cpu tweaks.
     
  5. dibs ODDJOB

    dibs ODDJOB Well-Known Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    416
    Likes Received:
    107
    Ya, but this doesn't help the OP, who is looking to UC with a stock ROM.
     
  6. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    12,067
    Likes Received:
    8,534
    Are we reading the same OP? Since when are we talking about underclocking only and where did he mention he was using a stock Rom?

    Anyway, the point I was making is that many people have dropped SetCPU because they are getting better battery life with a certain combo of their Rom/kernel than anything they can do with SetCPU. I thought he might want to know that.
     
  7. joeyc1123

    joeyc1123 New Member

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Get CPU Tuner. Does the same thing as setcpu but in my opinion it's much better and more detailed customizations. Plus it's ........wait for it.......FREE!!!!!!!.
    I had to do it....sorry(lol)
     
  8. rocke

    rocke Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    The problem with the stock ROM and kernel and SetCPU is all the governors are not available like Conservative, PowerSave, etc. I am very happy with my stock ROM but I am using a custom kernel, 2.6.32.26-incredikernel ( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=848453 ) that has all governors available and a number of other features so you can underclock and overclock.

    Linked fixed
     
  9. hasbrobot

    hasbrobot Well-Known Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    286
    Likes Received:
    15
    Invalid link
     
  10. dibs ODDJOB

    dibs ODDJOB Well-Known Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    416
    Likes Received:
    107
    Does CPU Tuner disable Perflock, like SetCPU does? From my understanding, this is needed in order to underclock stock HTC ROMs.
     

Share This Page

Loading...