Setting search button to google with coming updateSupport


Last Updated:

  1. Henweigh

    Henweigh Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 18, 2010
    Messages:
    87
    Likes Received:
    1
    Ok guys, I apologize if this question has been asked 1000 times, but I can't really find the answer I'm looking for, and searching the forums has brought up too many inaccurate results....

    As I understand it, Bing will forever be unremovable from the Fascinate without rooting the phone, which I currently do not want to do. I have already set Dolphin to be my default browser, and Bing right now is little more than an unused app in my app menu, as well as a Bing Search when I hit the search button on the phone.

    My question is with the upcoming update, we will get Google functionality, correct? What exactly does that entail, just being able to download the Google app from the marketplace and add a searchbar? With the next update, will we be able to set the search button on the bottom right of the phone to do Google search? I believe I've read mixed answers in postings/articles on this from various places, so I'm kind of confused.
     

    Advertisement
  2. NOsquid

    NOsquid Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    634
    Likes Received:
    65
    You can get that button to open Google search right now without rooting. You just have to run Launcher Pro and download the Google search apk.

    What you can't do without rooting is make long-press of the search button take you to Google voice search - still defaults to Bing.

    http://www.androidcentral.com/verizon-fascinate-google-search-fix
     
  3. Henweigh

    Henweigh Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 18, 2010
    Messages:
    87
    Likes Received:
    1
    I'm not familiar with Launcher Pro, though I've seen it mentioned in passing here. Is it an app, or is it something you need to deal with on your computer? For the record, I'm running Mac OS X Leopard on a PPC G5 iSight.

    Can someone walk me through the steps to setting the search button to search with Google?
     
  4. Henweigh

    Henweigh Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 18, 2010
    Messages:
    87
    Likes Received:
    1
    Sorry, I hadn't clicked the above link, thank you for that.

    Can someone still give me some insight into what the general idea is with Launcher Pro?
     
  5. NOsquid

    NOsquid Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    634
    Likes Received:
    65
    Launcher Pro is an app you can download from the market. It's a launcher, basically the backbone of your homescreens and app drawer. It scrolls smoother than the stock TouchWiz, and it's got more options and potential. Out of the box though it might not be as pretty. You don't get the side-scroll iPhone-ish app menu like TouchWiz.
     
  6. saps

    saps Well-Known Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    5,092
    Likes Received:
    504
    NOSquid gave you some good basics. To expand, you get the same option for 7 homescreens. You get a dock which gives you 5 icons per page and you get 3 scrollable pages which you can access from any of your 7 homescreens [BTW you dont have to have 7 if you want less you can pick less]. Yeah app drawer is super smooth and quick and can be 3D if you want it. Also home screens dont have to just by 4x4 for app display I have mine as 4x5 and if you choose to hide text labels which you can 5x6 is actually quite do-able. It really is the homescreen of choice for more than half of us here on the SF.

    And as aforementioned if you dont go the root route you can at least hide apps you never use. You get to configure scrolling speeds too. And if you get LP+ there are some decent widgets which you can re-size. Im probably leaving a lot out too. Its definitely worth a gander
     
  7. NOsquid

    NOsquid Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    634
    Likes Received:
    65
    Forgot - this is big. I have all the Verizon crap hidden so I never have to look at it while scrolling the app drawer.
     
  8. saps

    saps Well-Known Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    5,092
    Likes Received:
    504
    I just got rid of it, all of it :D
     
  9. NOsquid

    NOsquid Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    634
    Likes Received:
    65
    Yeah, I dunno why I haven't bothered. The only reason to keep it is for OTAs right? I'm not too worried about those :D
     
  10. jamesnmandy

    jamesnmandy Well-Known Member

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    343
    Likes Received:
    34
    correct me if i am wrong

    all he really needs to do is root it and then run this apk

    http://dl.dropbox.com/u/12311939/EnhancedGoogleSearchProvider.apk

    that should take care of it without involving Launcher Pro.....

    if the op is interested in a launcher i would, after using both, highly recommend you consider ADW.Launcher, but thats me..
     
  11. NOsquid

    NOsquid Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    634
    Likes Received:
    65
    I thought it wouldn't work in TouchWiz? Or maybe that was just the Google search widget.
     
  12. jamesnmandy

    jamesnmandy Well-Known Member

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    343
    Likes Received:
    34
    maybe not, might need one of the launchers loaded first.....cant remember, but after loading a launcher and then loading that file you will be unbinged
     
  13. Henweigh

    Henweigh Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 18, 2010
    Messages:
    87
    Likes Received:
    1
    Thanks for the help. I may either root or go the Launcher Pro route sometime soon, but maybe not. I'm currently happy with TouchWiz and the whole UI and don't really want any weird inconsistencies popping up anywhere as right now I have no complaints or hiccups with the phone's functionality; as for rooting, I at the very least want to get the 2.2 update before I go that route.

    So, I've heard a lot of stuff about Google functionality being "restored" with the 2.2 update. Any clue what that entails? Is it merely being able to download the Google Search app from the marketplace? If it has to do with the search button functionality, I most certainly can wait it out.
     
  14. NOsquid

    NOsquid Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    634
    Likes Received:
    65
    Last rumor I heard was that you will be able to download Google, but the button still goes to Bing.
     
  15. saps

    saps Well-Known Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    5,092
    Likes Received:
    504
    Yeah you do need a third party home screen and that's just for the widget
     

Share This Page

Loading...