SGS2 - Android 4.0 - Battery not chargingSupport


Last Updated:

  1. fonduekid

    fonduekid Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 13, 2012
    Messages:
    70
    Likes Received:
    1
    Hi People,

    My first post here. I upgraded my Samsung Galaxy S2 to Android 4.0 this morning (official release).

    I have noticed the batter is not charging anymore. Did I miss something like battery calibration or similar?

    My batter is stuck at 28% now and it doesn't charge though I see "Charging" when I plug in the AC adapter or the USB.

    Can someone please help me with this?

    Thanks a lot and cheers..
     

    Advertisement
  2. caloyzki

    caloyzki Well-Known Member

    Joined:
    Feb 13, 2012
    Messages:
    327
    Likes Received:
    11
    i just updated too, from gingerbread 2.3.4 to ICS 4.0.3, but i noticed that my phone wont charge. anybody else experincing this kind of problem too?
     
  3. Shotgun84

    Shotgun84 Well-Known Member

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    5,313
    Likes Received:
    3,105
    Does your phone show that its charging when it's turned off. If it does charge it to 100% while off then unplug and remove the battery. Wait for a couple of minutes and then replace the battery and power back on. That should recalibrate your battery.
     
  4. fonduekid

    fonduekid Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 13, 2012
    Messages:
    70
    Likes Received:
    1
    I did this ^ ... and it works now, charging is fine. But I notice that it's a bit slower through USB, than before. But it works.

    And also, another option is to try a factory reset (remember to backup your data before you do it).

    Another thing I noticed is that the battery drains faster than before. I have the same settings (display, power saving, etc) as before, but still the battery drains faster.
     
  5. DagSigg

    DagSigg New Member

    Joined:
    Mar 14, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I had a similar experience, but it turned out that Media server uses 78% of battery usage!
    I can hardly charge fast enough, it took 4 hours from I was fully charged until I was down to 13%!
    Considering reset to factory settings and try again ...
     
  6. fonduekid

    fonduekid Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 13, 2012
    Messages:
    70
    Likes Received:
    1
    Well it doesn't drain so fast for me.. but still.. and yes, I have done the factory reset. Also, for me its the Android OS which is taking up much of the battery!!
     

Share This Page

Loading...