signal/data connection probs?


Last Updated:

  1. boatman72

    boatman72 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    2
    hi, has anyone had any signal problems or data connection problems with their desires, like no signal for calls or their data connection changing from edge to G all the time?
     

    Advertisement
  2. BadByte

    BadByte Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    I have noticed that some times when walking out of range of a known wifi spot that it fails to turn on mobile data connection
     
  3. jaseuk

    jaseuk Well-Known Member

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    239
    Likes Received:
    42
    Yep, I've had that too, if I turn off my wifi and then try and make a call it all I get is call failed, it eventually gets my call through. Another update/fix needed for the Desire :-(
     
  4. rasobey

    rasobey Well-Known Member

    Joined:
    Apr 16, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    6
    Yup, randomly incoming calls go to voicemail despite having full signal. Grrrr.
     
  5. masherthemash

    masherthemash Active Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    3
    Only issue I have is when leaving my wifi I have to turn my phone off and back on to allow it to look for 3g otherwise it will show phone signal but no 3g. Quite annoying at first but kinda habit now. Logged this with HTC but response was that they have tried their own desire and not had any problem.
     
  6. nx1977

    nx1977 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    2,419
    Likes Received:
    172
    You can't run voice and gprs/edge at the same time. Only on 3g
     
  7. OFI

    OFI Well-Known Member

    Joined:
    Apr 17, 2010
    Messages:
    582
    Likes Received:
    53
    Noticed today while waiting around alot that the phone constantly switched between HSDPA and GPRS (never going to 3G?)

    I changed my network internet settings to only allow WCDMA and sure enough it held a steady 2-3 bars HSDPA for the remainder of the time I was there. So why did it keep dropping back to GSM when it was enabled?

    According to the phone info the preference is set to WCDMA so it doesn't make a lot of sense. Also I would expect it to drop down to 3G before GSM which it never did.
     
  8. BadByte

    BadByte Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    HSDPA is simply told 3G+ with the data transfer rate range starting at 3G's lowest and if available up to HSDPA's highest data rate.
     

Share This Page

Loading...