Signal Issues on FroYo?Support


Last Updated:

  1. slugger09

    slugger09 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 20, 2010
    Messages:
    185
    Likes Received:
    4
    Does anyone else have this issue? My signal now seems all over the shop, 90% of the time I don't seem to have any, and one min you could have 4 bars the next min zero, making calls is almost impossible but in saying that text messages come through ok.

    And another issue I have noticed is over heating when using sat nav, anyone else have this?
     

    Advertisement
  2. robobobo

    robobobo Active Member

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    35
    Likes Received:
    1
    My signal does jump all over the place,it says I have nothing at all yet as soon as I go to make a call it comes back again
     
  3. nacatomi

    nacatomi Well-Known Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    502
    Likes Received:
    82
    Could it be you are on the border of a very weak 3G signal?. Mine does this when I'm at work so unless I set GSM (2G) only my phone spends all day flicking between a poor (0-1bar) 3G signal and a very good (4 bar) 2G signal. It's rock solid when at home, better then my TouchHD on Orange for 3G. If you are on 2G and using data then this will more than likely cause you not to be able to receive calls as 2G can't do both simultaneously (Network Technology limitation not phone).

    Not had the phone overheat when using GPS although it does get quite warm after a while. Don't suppose its in you car windscreen with the sun shining on it is it? I have mine on a vent mount with the AC keeping it cool.
     
  4. slugger09

    slugger09 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 20, 2010
    Messages:
    185
    Likes Received:
    4
    I don't have any 3G coverage in my area, only 2G and use Wifi at home so mobile is turned off.
     
  5. jeremy_inc

    jeremy_inc Well-Known Member

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Messages:
    152
    Likes Received:
    16
    I've had this same issue since 2.2 as well, on Vodafone... But from what I can tell its only reporting low/no signal because anything that requires signal works fine?
     
  6. Cartman_68

    Cartman_68 New Member

    Joined:
    Aug 23, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I used to have 3-4 bars at my house and 1-2 at work and 4 most other places. After the Froyo upgrade I have 1-2 at home and 0 at work ( I even lost 3 calls in the parking lot). This is just frustrating.

    I guess I will check with Verizon tomorrow.
     
  7. Gisbourne

    Gisbourne Well-Known Member

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Messages:
    55
    Likes Received:
    5
    Yes, I had exactly the same problems when I upgraded to 2.2. My signal was very erratic after updating.

    I also had the same issue with the Sat Nav... I first noticed it when I drove down south for a couple of hours and after the first hour of the journey the device announced 'Satellite signal lost'. At first I thought it was one of those things and that it would return shortly, however, it never did :(. Furthermore, I also noticed that it had taken the cell signal with it! When I checked the back of the device it was pretty hot and instantly figured that it was overheating.

    Sure enough after half an hour on standby it all came back to life again, but on our return journey it did the same thing after only half an hour or so.

    At this point I was pretty disheartened and thought that I was going to have to return it, but, having flashed phone ROMs in the past I know that it's usually a good idea to hard reset a couple of times after flashing so that the EPROM is reprogrammed correctly. I did this (despite the ball ache of having to reconfigure everything!) and instantly noticed some subtle differences (like Facebook app had changed slightly etc). Since this the radio signal seems to be better, although it is still a little erratic compared to 2.1. It also seems to have cured the SatNav signal drop out/overheating as I have done a couple of 4 hour + trips and although it did drop on one occasion very briefly, it seems to have resolved it. Having said this, the unit still gets pretty warm and I personally believe that this handset has a design fault with regard to overheating (why didn't they make the back out of metal like the Legend which would act as a heat sink?).

    One more thing to throw in the pot is that prior to my hard reset I was using 'Advanced Task Killer' and I had my suspicions that this may have been causing some resource issues and contributing to the overheating. As I have not reinstalled it since I could not say for sure, but there certainly seems to be a lot of controversy about whether it's a good idea to use it...

    Hope this helps,

    G
     
  8. Gisbourne

    Gisbourne Well-Known Member

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Messages:
    55
    Likes Received:
    5
    Bump. Was wondering how many people this is affecting. Mine seems to have been particularly bad recently. The signal level was pretty stable before 2.2...

    G
     

Share This Page

Loading...