sim card invalid problemSupport


Last Updated:

  1. mp303

    mp303 New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    hello guys
    today i bought the optimus gt540, and played with it for a while without a sim card in it. later when i inserted a brand new sim card, the phone didnt recognise it, says invalid card. the card works on other phones, and other cards work in the optimus.
    i also put a pin code protection on the sim, and when optimus starts up it asks for the pin code.

    please help
     

    Advertisement
  2. DexTyler

    DexTyler Well-Known Member

    Joined:
    Feb 19, 2011
    Messages:
    212
    Likes Received:
    16
    This issue has been reported for 1.6 a few times. Updating to 2.1 fixes it.
     
  3. mp303

    mp303 New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    ive updated it and its still bugging me :\
     
  4. DexTyler

    DexTyler Well-Known Member

    Joined:
    Feb 19, 2011
    Messages:
    212
    Likes Received:
    16
    Hmm I'm no expert but perhaps try a hard reset. You will lose ALL personal data if you do though (apps, contacts etc).
     
  5. mp303

    mp303 New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    did that too, no help
    is the only soludion a new card?
     
  6. DexTyler

    DexTyler Well-Known Member

    Joined:
    Feb 19, 2011
    Messages:
    212
    Likes Received:
    16
    Well if that failed, maybe take it to the place you bought it from and ask them about it. It might be a hardware issue.
     
  7. dinomtk

    dinomtk Member

    Joined:
    Nov 14, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    I had the same problem, went back where I got the phone and they told me they had the same problem and just gave me the new sim card with the same number because my sim card was like 5 years old, and since then everything works just fine so I guess you will have to do the same. Even though I had some problems with sim card, like it would just tell me no sim card and then it would come back to imput PIN, but since I upgraded to 2.1 everything works perfectly fine.
     

Share This Page

Loading...