So, any news on the Rooting front?


Last Updated:

  1. nicracine

    nicracine Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    201
    Likes Received:
    7
    Hi guys,

    It seems the uproar bout Rogers' up/downgrade fiasco has died down.

    I used to love my Magic, running a CM Android 1.6 ROM, but not anymore. I feel I am stuck with an inferior phone, and I can't wait to get an upgrade, one way or another.

    Soooo, does anyone has news about a possible rooting method for those of us stuck with the new 1.5 up/downgrade from Rogers? I can't afford a Milestone right now, unfortunately, so I can't wait to root my phone again. I wish I could help in any way, but I just don,t have the technical expertise to do it.

    Nicolas Racine
     

    Advertisement
  2. TriC

    TriC Well-Known Member

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    175
    Likes Received:
    2
    nope... no fix yet.. if you did the update.
     
  3. mjschmidt

    mjschmidt Well-Known Member

    Joined:
    Jun 27, 2009
    Messages:
    1,272
    Likes Received:
    113
    What if you haven't done the update yet, and have never rooted your Magic?

    Is there a way to root the Magic to fix the 911 bug which also gets your data back without having to sign the waiver?
     
  4. damnmad

    damnmad Well-Known Member

    Joined:
    Jan 25, 2010
    Messages:
    185
    Likes Received:
    3
    Yup, there is a way.
     
  5. nicracine

    nicracine Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    201
    Likes Received:
    7
    I don't think it is possible. From what I have read, those who have rooted their phone, and did not do the update, got away with it by requesting a network refresh (NR). Nowadays, Rogers' CSR systematically refuse to do NR., So no luck.

    The only solution left, i think, is to find a time-travelling machine. :)

    When I got my Magic, I hesitated between cancelling my Rogers account for a Samsung Omnia 2 and getting the Magic. Guess what mistake I would correct?

    Nicolas Racine
     
  6. damnmad

    damnmad Well-Known Member

    Joined:
    Jan 25, 2010
    Messages:
    185
    Likes Received:
    3
    You can tell them you have some other phone. Alternatively, leaving the phone off for 20-30 minutes gets you a network refresh.
     
  7. zortoflaven

    zortoflaven Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    58
    Likes Received:
    1
    Set your phone to use 2G only. When the Edge indicator comes on, untick it and you should get 3G back. I have done this several times and it worked every time :)
     
  8. XBrav

    XBrav Well-Known Member

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    157
    Likes Received:
    15
    Actually... I think I know how to get Rogers off of your back...

    Anybody called in with a different IMEI and had it changed on the account? I came across this while dealing with Fido, finding out that I could only get a certain value pack if I had a Fido IMEI on the account. So I got an OLD phone off of my friend, called up Fido, activated that IMEI, and continued to use my Dream. No problems yet!

    -NOTE- I am post 911, however, my value pack hasn't been taken away. I figure Rogers is identifying users based on the IMEI on the account. So the solution is to call in and have it changed.
     

Share This Page

Loading...