So I Completed The Manual Root (FINALLY)...


Last Updated:

  1. pierceNKC

    pierceNKC Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    so, i completed all the steps. easy enough.

    now, which rom do i install, and how do i do it?
     

    Advertisement
  2. tatonka_Hero

    tatonka_Hero Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    1,566
    Likes Received:
    86
    any ROM you want. Whichever suits your needs.

    To install, simply put the ROM on your SDcard (in the root of the card, not in any folders), reboot into recovery (hold home while powering on), and select "flash zip from sdcard", and flash the one you have on there. Each ROM is a bit different, some require a wipe when coming from a different ROM. They have instructions on the first page of the post on XDA (most do anyway)
     
  3. pierceNKC

    pierceNKC Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    another question, maybe dumb...but i rooted on my stock sd card. i have a 16 gig...will i have to go through all those steps again or will my 16 gig card work fine?
     
  4. 330D

    330D From My Cold Dead Hands VIP Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,863
    Likes Received:
    779

    I rooted with everything on my 2 gig card. have 2 nandroid backups on it about 100 songs, 2 roms 3 recovery images and still have a little room left:)
     
  5. mysticmead

    mysticmead Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    1,348
    Likes Received:
    175
    flash any ROM made for the CDMA Hero.. other ROMs will brick the phone...

    as far as the SD card.. you rooted the phone, not the SD card.. no need to go through it again
     
  6. pierceNKC

    pierceNKC Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    does it take a while to boot up?
     
  7. pierceNKC

    pierceNKC Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Pretty sure I bricked it...stuck on htc screen. Is there anything I can do or am I screwed?
     
  8. pierceNKC

    pierceNKC Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    I can press home an get a white screen that asks if I want to delete all user data..
     
  9. pierceNKC

    pierceNKC Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Anybody???
     
  10. ccapasso

    ccapasso Well-Known Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,127
    Likes Received:
    278
    Let's start with the basics. What ROM did you flash?
     
  11. pierceNKC

    pierceNKC Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    fresh 2.0d
     
  12. pierceNKC

    pierceNKC Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
  13. ccapasso

    ccapasso Well-Known Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,127
    Likes Received:
    278
    Being as you completed the root manually, please try this. Bring up a cmd prompt, and cd to your sdk/tools folder. Once there please type the following:

    adb remount
    adb shell
    reboot recovery

    This should boot you back into recovery mode. The reason you got stuck on the boot screen is likely because you didn't follow the instructions flipz and others have posted. You must WIPE when flashing his ROM. There are instructions on how to do this on the Guide/FAQ.

    If you are able to boot into recovery wipe both data and dalvik then re-flash the signed zip.
     
    pierceNKC likes this.
  14. jonathan76888

    jonathan76888 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2010
    Messages:
    194
    Likes Received:
    22
    try these volume down- power that should give the recovey option!!!
     
  15. ccapasso

    ccapasso Well-Known Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,127
    Likes Received:
    278
    And yes, that ROM is ok to flash as long as you indeed have the Sprint CDMA Hero :)
     
  16. pierceNKC

    pierceNKC Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    do i want my phone on that white screen, connected to my desktop when i type what you wrote? and do i click enter after each line?
     
  17. ccapasso

    ccapasso Well-Known Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,127
    Likes Received:
    278
    Let's try this step by step:


    1. Plug your phone into your computer. Do NOT mount your SD Card.
    2. Open up a cmd prompt and type the following (and yes you hit enter after each)

    Code (Text):
    1. cd C:\android-sdk-windows\tools
    Code (Text):
    1. adb remount
    Code (Text):
    1. adb devices
    STOP right here. Make sure after entering the above it returns something (which will be your Device serial number same as it was when you rooted it manually). If it doesn't show that, please let us know. If it does, please continue

    Code (Text):
    1. adb shell
    Code (Text):
    1. reboot recovery


    From there, please do as I suggested above, as long as this boots you into recovery (The black screen with the green text).
     
  18. pierceNKC

    pierceNKC Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    it says "error: device not found"...i have it on the white screen with text. so the phone is on.
     
  19. pierceNKC

    pierceNKC Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    should i select one of the options from the text?

    "delete all user data?
    <action> yes
    <send> no"
     
  20. ccapasso

    ccapasso Well-Known Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,127
    Likes Received:
    278

    Ok then. Please try the following:

    I understand that in other posts you said you tried holding down the home button, but I am thinking you did not do it correctly. Simply pull the battery, put it back in. Press and hold the Home button, continue holding it while pressing and the releasing the power button.

    This should boot you into recovery if you can't get it via command line.
     
    pierceNKC likes this.
  21. ccapasso

    ccapasso Well-Known Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,127
    Likes Received:
    278

    No, you should not.
     
  22. pierceNKC

    pierceNKC Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    ok, that did work. i'm on the android system recovery screen.

    now wipe? or backup/restore?
     
  23. ccapasso

    ccapasso Well-Known Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,127
    Likes Received:
    278
    I understand that you are frantic and want to get this to work. However, PLEASE SLOW DOWN AND READ. I have already told you what to do.

    Once in recovery, please wipe both data and dalvik, then re-flash the ROM (zip file) same as you did before.

    There is no need to restore yet.
     
  24. pierceNKC

    pierceNKC Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    ok, i'm sorry. i just don't want to screw it up.

    data wipe worked...davlik says "error: run "wipe dalvik" via adb!
     
  25. ccapasso

    ccapasso Well-Known Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,127
    Likes Received:
    278
    You should be ok. It often gives that error but worked anyways. Go ahead and try flashing the ROM again.
     

Share This Page

Loading...