So much lag between incoming call and notification...General


Last Updated:

  1. xAusTiN

    xAusTiN Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    224
    Likes Received:
    14
    Running leak 2.1v3. Recently I've been missing a lot of calls and I've been wondering why, I decided to test call myself using my house phone and calling my Eris. When I called, it rang probably 5 times before my phone received the call and the ringtone went off. Anyone know the problem? Me missing a lot of calls is getting annoying.
     

    Advertisement
  2. Bswartz95

    Bswartz95 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    1,101
    Likes Received:
    41
    I've had this happen occasionally. It's not all the time. I even lowered my slot cycle, but it didn't matter.
     
  3. EricB

    EricB Well-Known Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    268
    Likes Received:
    30
    I lowered the slot cycle on mine and it made all the difference in the world. It's now on one, and I get two rings max on the other end before it rings on mine. I highly recommend doing that to see what happens. If you don't know how to do it, it's:

    ##778, call
    Choose Edit Mode
    Password 000000 (6 zeros)
    Then choose "Modem Settings"
    Slot Cycle Index is the first choice, click on it, and change it to 1
    Then hit Menu, and select "Commit Modifications"
    If you don't do that, it won't change anything.
    The phone will restart, and you're done.

    BTW, I did this when I was on 2.1V1, then V2, and now V3, and I didn't have to change it again, it stayed the same.
     
  4. xAusTiN

    xAusTiN Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    224
    Likes Received:
    14
    Hopefully this works! If not thanks anyway though man, appreciate the help. Will post back if it works or not just incase anyone else is having this problem.
     
  5. John58543

    John58543 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    341
    Likes Received:
    27
    I started another thread on this last night and I have changed my slot cycles and it still doesn't help....think it has to maybe deal with voicemail settings?? :confused: I'm about ready to take my Eris back...
     
  6. EricB

    EricB Well-Known Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    268
    Likes Received:
    30
    Anytime. It helped me, so I'm passing it along. It also worked on the wife's Incredible.
     
  7. jlampson

    jlampson Well-Known Member

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    45
    Likes Received:
    2
    I just realized I had this problem starting the other day. Well, the other day is when I changed a few ringtones. I'm wondering if you'll have this problem if you switch back to default ringtones. I'm going to try it, too.
     
  8. natsu

    natsu Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    4
    What do you guys mean by "lowering the slot cycle" ?
     
  9. synthkatze

    synthkatze Member

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    It means decreasing the time your phone takes polling cell towers for a call
     
  10. natsu

    natsu Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    4
    I should have just searched. Lol. Well, now i know and i've changed the setting.
     
  11. Houstatlanavegas

    Houstatlanavegas Well-Known Member

    Joined:
    Apr 28, 2010
    Messages:
    235
    Likes Received:
    5
    did it work??? anyone did this work for you guys?
     
  12. EricB

    EricB Well-Known Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    268
    Likes Received:
    30
  13. timwaters27

    timwaters27 Active Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    any disadvantages to lowing your slot cycle?
     
  14. EricB

    EricB Well-Known Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    268
    Likes Received:
    30
    None that I've noticed, my battery life wasn't affected if that's what you mean. I do know that it takes one or two rings now before my phone rings, whereas before it was 5 or 6.
     
  15. xAusTiN

    xAusTiN Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    224
    Likes Received:
    14
    Apparently it's worked for me because my phone rings for awhile before it goes to voice-mail so it's worked. Try it if you still have this problem.
     
  16. stpbby

    stpbby Well-Known Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    53
    Likes Received:
    4

    I have KayosFroyo v32 and when I dial ##778 it rings and I get a verizon message saying that the number is not valid. Did you do something different?
     
  17. EricB

    EricB Well-Known Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    268
    Likes Received:
    30

    No, I just did that on the 2.1 leak, but there's an issue with Froyo roms that won't allow it to work. I'm on KaosFroyo too, and it won't work for me either.
     
  18. stpbby

    stpbby Well-Known Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    53
    Likes Received:
    4
    Thanks for the quick response. yeah, I just read that there isn't an EPST.apk that works on Froyo yet, so the programming codes do not work.

    about to flash v35.1 ... see what happens.
     
  19. EricB

    EricB Well-Known Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    268
    Likes Received:
    30
    You'll like 35-1, and if you're coming from V34 you don't have to wipe your phone, I didn't and I'm not having the issues that everyone else on XDA seems to be having.
     
  20. stpbby

    stpbby Well-Known Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    53
    Likes Received:
    4
  21. EricB

    EricB Well-Known Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    268
    Likes Received:
    30

    Yes, it truly makes it a new phone. There's some minor issues, but it's working just fine for me for daily use.
     
  22. doogald

    doogald Guides Guide

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    6,622
    Likes Received:
    1,896
    Do a Nandroid backup of Kaos Froyo, flash (or do a Nandroid restore of) one of the 2.1 ROMs - Plain Jane, say - and do the programming there. Then Nandroid restore back to Kaos and the slot cycle programming will stick.
     
  23. stpbby

    stpbby Well-Known Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    53
    Likes Received:
    4
    Hell of an Idea!
     

Share This Page

Loading...