Software Update fails to ConnectSupport


Last Updated:

  1. mneimeyer

    mneimeyer Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    2
    In theory there will come a day when Froyo or the GPS fix will be available from AT&T...

    So every so often I go into Settings and then go to Software Update, click "Check for Update", click OK and for the past couple weeks it has ALWAYS told me that it failed to connect to AT&T's servers. If I try and check again it tells me that 24 hours has not elapsed since I made my last request. (Even though that request failed).

    I've tried it in Airplane mode with Wi-Fi enabled and I've tried it in normal mode but using Wi-Fi and in 3G mode (not connected to any Wi-Fi network).

    Am I crazy? The day I got my phone I was able to retrieve an update (so it used to work) and I have not rooted my phone or "mucked with it" in any fashion.

    Matt
     

    Advertisement
  2. George0211

    George0211 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    296
    Likes Received:
    27
    Which firmware are you running? I started having the same issue after I flashed to JH3
     
  3. mneimeyer

    mneimeyer Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    2
    Here's all the 'numbers' I can find :)

    Firmware: 2.1-update1
    Baseband: I897UCJF6
    Kernel: 2.6.29 jetaek.lee@sep-11 #2
    Build #: ECLAIR

    Should all be stock stuff.

    If this means it's "broken" I can always take it back to AT&T...
     
  4. George0211

    George0211 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    296
    Likes Received:
    27
    Nope, you're running all original stuff. I guess AT&T is having problems with their servers or took them offline.
     
  5. mneimeyer

    mneimeyer Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    2
    I would assume the same thing but for the better part of a month? Really?

    <sigh>
     
  6. tysj

    tysj Well-Known Member

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    73
    Likes Received:
    6
    Well mine tells me there's no update, so don't worry about it.
     
  7. mneimeyer

    mneimeyer Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    2
    And it's not like someone here won't post something... I know... I know...

    But I've never been a patient person. :)

    Thanks though!
     
  8. CrimsonPride

    CrimsonPride Well-Known Member

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    1,482
    Likes Received:
    200
    i hear it wont connect if youre rooted, if you unroot it should work. youll hear about any update, just unroot then and get the update, thats what i plan on doing atleast
     
  9. Endoran

    Endoran Well-Known Member

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    403
    Likes Received:
    24
    Woah, you received an update? For real? By going into settings and manually checking? What update was it?
     
  10. BobPaul

    BobPaul Well-Known Member

    Joined:
    Aug 2, 2010
    Messages:
    166
    Likes Received:
    10
    I was told by ATT tech support that the update functionality has never been "turned on".
     
  11. rkirkr

    rkirkr Active Member

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    6
    If that's true, then how do we get the Froyo update when it is ready? Is that what AT&T said to you exactly? And if so, did you ask them what I just asked?
     
  12. konds

    konds New Member

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I know there are no updates available, but it just feels like I am going to miss out on one when it does become available. :confused:
     
  13. BobPaul

    BobPaul Well-Known Member

    Joined:
    Aug 2, 2010
    Messages:
    166
    Likes Received:
    10
    I was asking because I was expecting for the update in Sept, however the girl I was speaking to was clueless.

    This was just one of many data points causing me to return my Captivate.
     
  14. dope619

    dope619 New Member

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    hey any luck in connecting to the server?
    because mine still doesnt connect.
     
  15. rockfrawg

    rockfrawg Member

    Joined:
    Nov 3, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    i've never been able to check for updates since I got the phone...was having the same issue where it would just say "failed to connect" or whatever...

    I saw this i think somewhere on here this morning...worked for me

    Settings>Applications>Manage Applications>
    Menu>Filter>All>
    Device Management>Clear Data

    Reboot and check for updates again
     

Share This Page

Loading...