Software-Update running all the timeSupport


Last Updated:

  1. rouce

    rouce New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 30, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hey there
    Today I installed the new Android ICS update on my sgs2. But since I installed the update the Software-Update tries to connect to a server.

    I installed the update over the Mobile information (guess its called so, using the German language) > Software-Update > search for updates.

    If I try to manually check for updates when the symbol for the Software-Update isn't displayed in the title bar, I get an errormessage concerning there might be a networkerror or servererror.

    Does anybody know this problem? It's freaking me out -.-


    Regards
    rouce
     

    Advertisement
  2. Rush

    Rush {<>}~{<>}

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Messages:
    18,742
    Likes Received:
    3,140
    Hi rouce.. :)

    What carrier are you on? I'm guessing you have the international version of the Samsung Galaxy S2. I would like to steer you in the right direction where you'll most likely get help.
     
    rouce likes this.
  3. rouce

    rouce New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 30, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Yes I got an international version

    Modell: GT-I9100
    Version: 4.0.3
    Basisbandversion: I9100XXLPQ
    Kernel: 3.0.15-I9100XXLPQ-CL223505 se.infra@SEP-94 #3
    Buildnumber: IML74K.XXLPQ
     
  4. Rush

    Rush {<>}~{<>}

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Messages:
    18,742
    Likes Received:
    3,140
    Okay, I've moved it to where it can be seen by other users of the same device. Hopefully someone will chime in to assist you.
     
    rouce likes this.
  5. Baldilocks

    Baldilocks Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    1,242
    Likes Received:
    159
    You will need to root it and Freeze or Uninstall the Software Update application. Looks like an unofficial firmware. They all contained the persistent Software Update bug.
     
    rouce likes this.
  6. rouce

    rouce New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 30, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    after rooting... how do I freeze the software-update? Is there some file to change or something like this?
     
  7. Baldilocks

    Baldilocks Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    1,242
    Likes Received:
    159
    You need to download Titanium Backup. Then open it and find the list of applications you have installed. Scroll down to the ones called Software Update and then 'Freeze' them.
     
    rouce likes this.
  8. rouce

    rouce New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 30, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Thank you it worked!
     
  9. Baldilocks

    Baldilocks Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    1,242
    Likes Received:
    159
    You are welcome. :)
     
  10. rocking23nf

    rocking23nf Member

    Joined:
    Oct 5, 2011
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    hmm im getting "root access failed" when trying this solution.
     
  11. Baldilocks

    Baldilocks Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    1,242
    Likes Received:
    159
    Is your phone rooted?
     
  12. rocking23nf

    rocking23nf Member

    Joined:
    Oct 5, 2011
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    well I have a Bell Canada phone and they have never released an update, so i grabbed a 4.0.3 update that matched my CSC code and used Odin to apply it.

    Everything is fine except that software update that wont go away.
     
  13. Baldilocks

    Baldilocks Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    1,242
    Likes Received:
    159
    Yeah, you need to root the software and then follow the steps I posted.
     

Share This Page

Loading...