Sometimes a reboot is required to charge batterySupport


Last Updated:

  1. DarkSky

    DarkSky Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    191
    Likes Received:
    5
    Is this normal?

    Often at night before I go to bed I'll plug it in to the charger, and the 'charging' icon doesn't appear. I left it overnight, and sure enough, it didn't charge.

    I powered off, rebooted, and it is now showing the 'charging' icon. This has happened before.

    Ideas anyone?? :confused:
     

    Advertisement
  2. grainysand

    grainysand Well-Known Member

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    1,580
    Likes Received:
    175
    Not normal at all. Sounds like you've got a failing battery.
     
  3. Szadzik

    Szadzik Well-Known Member

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Messages:
    5,413
    Likes Received:
    715
    Do you connect your Milestone to your PC?
     
  4. actng

    actng Member

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    this happened to me once too
    i believe the usb cable was plugged into the computer
    a reboot (with the cable still plugged in) enabled the charging to begin
    now i just plug it into a wall outlet and it seems to charge fine everytime
     
  5. Szadzik

    Szadzik Well-Known Member

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Messages:
    5,413
    Likes Received:
    715
    This problem occurs when you connect the phone to a PC and then dosconnect it without using the Safely Remove Hardware option.
     
  6. grainysand

    grainysand Well-Known Member

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    1,580
    Likes Received:
    175
    I do that all the time, but have never experienced this problem.
     
  7. Szadzik

    Szadzik Well-Known Member

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Messages:
    5,413
    Likes Received:
    715
    I did remove it improperly once and it caused the problem those guys are describing.
     
  8. DarkSky

    DarkSky Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    191
    Likes Received:
    5
    Grr!! It was only about 48hrs old (phone and battery) !

    Both. And it happens on both (PC and outlet). It seems to happen randomly as last night I left it plugged in to outlet and it was full charge in the morning.

    However it might be a bad battery, as my battery level drops to 90% after only about 10mins of only medium usage. After no talking, yet some Robo Defense play and app installs/configs/etc... it was at around 60% after only a few hours. Can a phone drop this fast down to 60% doing those sorts of things?
     
  9. merkman

    merkman Active Member

    Joined:
    Feb 21, 2010
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    I've used Windows Mobile, Blackberry, and iPhone devices, and the Motorola Milestone battery has the "fastest drain" of any device I've ever used. But I LOVE my device, and wouldn't give it up at this point. When the cell data quit working Saturday morning I FREAKED, and spent most of the day trying to solve the problem online, in an AT&T store, etc. Fortunately one of the folks here got me the right settings by Sunday, and I've been back in business. Because of a factory reset, it's taken a while to get things back, but It's better now.

    Anyway, as someone who has watched a couple videos, listened to online radio, and surfed on the phone... even with the brightness turned down, etc. The power definately drains fast. My desktop dock has been here a week, and my 2nd battery should arrive any day. Should be good to go after that, and definately keep a spare micro-usb cable and wall charager handy.

    Good to know that the disconnect without safe disconnect is what causes that charging issue. I just wanna know why my device spontanously reboots maybe once a week.
     

Share This Page

Loading...