Sometimes when kill apps, or when go sleep, HTC LOGO appears and loading


Last Updated:

  1. mhmohamadi

    mhmohamadi Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Hey guys
    I have a problem that annoys me a lot
    when sometimes i kill all apps or when the mobile goes sleep, when reopen it and then unlock the screen, the HTC logo appears and it starts loading till it is ready
    any solution ?
    please help
     

    Advertisement
  2. Slug

    Slug Check six! Moderator

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    20,389
    Likes Received:
    16,500
  3. mhmohamadi

    mhmohamadi Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    still, sometimes when it sleeps the htc logo appears when i unlock
     
  4. Slug

    Slug Check six! Moderator

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    20,389
    Likes Received:
    16,500
    You mean the boot screen logo? Sounds like your handset is rebooting when coming out of sleep mode.... any apps recently installed that could be causing this?
     
  5. mhmohamadi

    mhmohamadi Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Here's the deal
    Sometimess when i kill apps the logo appearsbut
    The most common.thing.now id that when it goes to sleep when I press the
    Home.button anytime. The HTC logo appears
    I tried a thing.but hopefuly u can explain to me. What happened
    I went to manage application clicked on touch flo and cleared defaults , whenever u click home. Now itbrings a screen to choose either touch flo or home, and wheni choose touch flo it goes well and no reboot
     
  6. jimeller

    jimeller Well-Known Member

    Joined:
    Aug 6, 2009
    Messages:
    409
    Likes Received:
    23
    When you choose touchflo do you check the 'use as default' box????
     
  7. mhmohamadi

    mhmohamadi Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    The problem is when i check it and it starts as the default one without the.menu option the hero begins to reboot the logo every time i clock the home button
     
  8. Bhav

    Bhav Well-Known Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    180
    Likes Received:
    2
    This happens to me sometimes and I believe it is caused by a widget crashing (which could in turn be caused by app/task killing)

    Remove any widgets you've added recently, uninstall your task killer, and see what happens.
     
  9. lekky

    lekky Lover VIP Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    5,252
    Likes Received:
    1,266
    do you close any tasks automatically?
     
  10. ianr

    ianr Well-Known Member

    Joined:
    Aug 7, 2009
    Messages:
    253
    Likes Received:
    18
    Some task killers have a setting that automatically kills tasks when you turn the screen off, if this set on your phone and touchflo isn't in the ignore list then I can see this happening. If the phone is actually rebooting that's another matter, but the logo appears when touchflo is reloading as well so it might just be being killed by something like taskiller if you've got such a piece of software installed.
     
  11. Interventizio

    Interventizio Member

    Joined:
    Jan 25, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Just leave clock, app killer and settings unchecked in the app killer screen. Had the same problem, solved it. I think It depends on the settings app being closed.
     
  12. jimeller

    jimeller Well-Known Member

    Joined:
    Aug 6, 2009
    Messages:
    409
    Likes Received:
    23
    I think someone needs to sticky a thread on task killers explaining the do's and don'ts of them. Personally I think they are a waste of space.
     
  13. X-Ter

    X-Ter Well-Known Member

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    49
    Likes Received:
    1
  14. jimeller

    jimeller Well-Known Member

    Joined:
    Aug 6, 2009
    Messages:
    409
    Likes Received:
    23
    Admin! Can you transfer the above thread onto the gsm board please?
     
  15. nyx528

    nyx528 Active Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    I've found that this happens when the memory gets low, the phone reboots itself. You should make sure that you don't have too much stuff running. This usually happens to me when I'm setting up a new theme for my phone and opening lots of programs and rearranging stuff.
     
  16. andy d

    andy d Well-Known Member

    Joined:
    Aug 19, 2009
    Messages:
    595
    Likes Received:
    18

    Thats a good idea.
    Ive heard so many say that they are not needed it would be good to get a definitive answer.
     
  17. Slug

    Slug Check six! Moderator

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    20,389
    Likes Received:
    16,500
    Nope, but I'll look into getting it added to the "ReadMe" sticky for now.
     
  18. kaine

    kaine Well-Known Member

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    97
    Likes Received:
    7
    Its Taskkiller being set to kill when screen off, seems to exit sense despite being on an ignore list.
     
  19. kkintrea

    kkintrea Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    The only time this kind of thing happens to me is when I kill "HTC Sense" by accident using taskiller.

    Make sure its in your ignore list when you kill apps.
     
  20. jimeller

    jimeller Well-Known Member

    Joined:
    Aug 6, 2009
    Messages:
    409
    Likes Received:
    23
    Suppose that'll do slug, but how many noobs read the 'read me' sticky before posting task killer questions??? None I'll bet.
     
  21. Michael George

    Michael George Active Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    36
    Likes Received:
    7
    My phone has started occasionally coming up with the HTC screen, and I don't use a task killer. I go to use my phone and its there. Or I come out of a program and it pops up. It's very annoying, cause it takes ages
     
  22. Bhav

    Bhav Well-Known Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    180
    Likes Received:
    2
    Happens to me sometimes as well. It's probably a dodgy widget that keeps crashing. Try to remove any new ones you've added recently and see what happens.
     
  23. midge37

    midge37 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    106
    Likes Received:
    1
    ChompSMS does this to my phone every now and then, I'll get a text, close the pop up and then the phone 'reboots' itself (not a full reboot I know)
     
  24. Michael George

    Michael George Active Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    36
    Likes Received:
    7
    Got another problem that's just happened again where all my widgets disappear off every screen and the only way to get my phone back is to restart it, wots happening??
     
  25. fire_and_ice

    fire_and_ice Member

    Joined:
    Nov 21, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I had the same problem but it only just started after i installed a few new apps, i worked out it was the spare parts app - i had it set to "agressive" in closing apps not being used. Is this your problem??

    I also coudl not change my wallpaper but worked out this was because Astro does not work properly to chose wallpaper. When i reverted back to using the default 'gallery' it fixed this.
     

Share This Page

Loading...