Sprint nav on 2.1 roms?


Last Updated:

  1. LxMxFxD

    LxMxFxD Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    256
    Likes Received:
    42
    Doesn't seem to be included in damageless or fresh 2.0b. Am I missing something? I really need navigation, like fer serious. Is there some way to install it on 2.1 or must I return to 1.5? :(
     

    Advertisement
  2. momoceio

    momoceio Well-Known Member

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    1,235
    Likes Received:
    149
    Google Navigation?
     
  3. LxMxFxD

    LxMxFxD Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    256
    Likes Received:
    42
    What is that? I just did a search of the market for "google navigation" and came up with nothin.
     
  4. LxMxFxD

    LxMxFxD Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    256
    Likes Received:
    42
    okay just part of google maps 4.0. Just installed it. Not good enough. Doesn't find my location even.

    Is there anyway to get sprint nav in 2.1?
     
  5. xxwckdxx

    xxwckdxx Well-Known Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    just use a apk of sprint nav from 1.5 works fine.....thats what i was using
     
  6. doneve141

    doneve141 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Messages:
    112
    Likes Received:
    7
    Check to see if your gps in on. It does make a difference with google maps. Off it put me 15 miles away, on it put me dead on to where I was. Installed Damages rom yesterday and have been trying to check out all the changes for my self.
     
  7. tatonka_Hero

    tatonka_Hero Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    1,566
    Likes Received:
    86
    I believe part of that is the fact that we're working with a Verizon ROM, so it might not be quite as good at getting a more accurate location reading off the towers (or something like that). The GPS gets close enough though. I was playing with google nav last night, and it was an extremely good navigation app. I liked it a lot better than the old Sprint nav.
     
  8. chino0131

    chino0131 Active Member

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    4
    If you have an old nandroid backup that you saved before the update to Sprint Navigation you get Sprint Nav to work this way. I have it working on the Damageless ROM. I used the Astro file back up to get it to work. Just wipe, restore old nandroid backup, go to Sprint Nav, and update the Sprint app. After that, the update should be saved to your files. Wipe again and restore your nandroid backup from 2.1 and restore Sprint Nav. Worked fine for me. Hope this helps!
     
  9. momoceio

    momoceio Well-Known Member

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    1,235
    Likes Received:
    149
    I have better luck with the Google Nav, seems to be much quicker and routing/rerouting.
     
  10. cirehawk

    cirehawk Well-Known Member

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    278
    Likes Received:
    8
    I would suggest this as well. By default, GPS is off and it uses wi-fi to try and find your location. Using wi-fi is not very accurate. By the way, it was the same (in my experience) with the 1.5 rom's using Sprint nav. Enabling GPS pinpointed my location exactly.
     
  11. SamXp

    SamXp Well-Known Member

    Joined:
    Oct 14, 2009
    Messages:
    433
    Likes Received:
    53
    Google Maps is nifty but not quite as practical a Navigator as the Spring Nav. Here's the apk if you want to go back

    SN28-1029-tn-signed.apk
     
    Fenga Papit likes this.
  12. TerrBear

    TerrBear Well-Known Member

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    108
    Likes Received:
    18
    Sprint Nav is one of the reasons i went back to Fresh 1.something. I tried the Google Nav and it just does not work as well.
     
  13. stricklerjosh

    stricklerjosh Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    114
    Likes Received:
    8
    Have you guys tried the telenav application? I had it on Choc's rom and it works great...now I had to go back to aloyious and can't find the APK for it anywhere...anyone have it?
     
  14. LxMxFxD

    LxMxFxD Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    256
    Likes Received:
    42
    My Hero!

    Heh, pun intended. Thanks man.

    As for everyone else - you were right about enabling GPS. I'll use Google Nav as a good "alternative" to sprint nav. Sprint nav 2.8 is just great in my own opinion :)
     
  15. SamXp

    SamXp Well-Known Member

    Joined:
    Oct 14, 2009
    Messages:
    433
    Likes Received:
    53
    Yeah Google Maps is nifty with street view, sattelite view, etc but the voice is awful and screen layout isn't quite as GPS-like as Sprint Nav 2.8
    I haven't opted for a GPS in a rental car even since I got this phone. Sprint Nav hasn't let me down yet.
     
  16. mysticmead

    mysticmead Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    1,348
    Likes Received:
    175

    here ya go... http://bit.ly/cNG3Wd
     
    stricklerjosh likes this.
  17. thatjerk

    thatjerk Well-Known Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    82
    Likes Received:
    4
    Forget the Sprint Navigation App. Use the TeleNav App. It is faster, smaller and I have had absolutely no problems using it for two weeks.
     
  18. SamXp

    SamXp Well-Known Member

    Joined:
    Oct 14, 2009
    Messages:
    433
    Likes Received:
    53
    Wait another two weeks after your 30 days are up and it's $2.99/month. I do like that it is smaller, but I haven't noticed it being any faster than Sprint Nav.
     
  19. LxMxFxD

    LxMxFxD Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    256
    Likes Received:
    42
    Yeah. I use navigation maybe 2 or 3 times a week. Not much but totally need it when I need it, ya know? Kinda does'nt warrant the $3/mo.
     
  20. SlothyUK

    SlothyUK Well-Known Member

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    52
    Likes Received:
    4
    Seems like I will be keeping both Google Nav and Sprints Telenav on my phone.

    Sprints nav kicks butt with the ability to call in where you want to go and it loads it up on the phone. Favs Recent places, and a decent voice are all great. Now that I am 2.07d freshed, it even runs faster.

    Google does work faster and I love the LABS like terrain, satellite and street view.

    Maybe if I copy and paste one file onto the other and slap it in "the Kitchen" to load, I will have the best of both worlds. :D
     
  21. brandonpaz

    brandonpaz Well-Known Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    73
    Likes Received:
    4
    I have sprint nav and google nav in DC2.08 (2.1)
     
  22. Fenga Papit

    Fenga Papit Banned

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    487
    Likes Received:
    38
    I have Fresh 2.0d and miss Sprint Navigator. I downloaded the apk SamXp posted above, but how do I put that on my phone? I am really a newb at this even though my tech expertise is very good in other areas. Just very unfamiliar with all of the terms and "how to" things with the Hero.
     
  23. SlothyUK

    SlothyUK Well-Known Member

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    52
    Likes Received:
    4
    I downloaded the latest version of Kitchen and used that to add Navigator and the Footprint feature....very easy!!!
     
  24. mysticmead

    mysticmead Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    1,348
    Likes Received:
    175

    either install it through kitchen... OR.. put the apk on your SD card. then use file manager (on your phone) and click on the apk.. it'll install it..or download app installer from the market..
     
    Fenga Papit likes this.
  25. Fenga Papit

    Fenga Papit Banned

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    487
    Likes Received:
    38
    Thanks!
     

Share This Page

Loading...