Sprint Navigation Upgrade


Last Updated:

  1. JB in AZ

    JB in AZ VIP Member VIP Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    1,869
    Likes Received:
    267
    I went to use Sprint Navigation today, and received this message "New version of Sprint navigation available. Upgrade now?"

    Has anyone done this upgrade? If so, please let us all know what differences you see, and do you recommend the upgrade? I'm currently using Sprint Navigation Premium v2.8.
     

    Advertisement
  2. Joehunni

    Joehunni Well-Known Member

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    1,001
    Likes Received:
    77
    Just upgrade and see for yourself, you can always uninstall the update if need be. Mine isn't able to update though, not that I care cuz I don't use it...
     
  3. nodrogkam

    nodrogkam Well-Known Member

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    158
    Likes Received:
    11
    nothing's really changed for me. i noticed it would work in landscape but i don't remember if the older version would do that or not.
     
  4. davekaye

    davekaye Active Member

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    42
    Likes Received:
    4
    I upgraded and it still says 2.8 (?).
     
  5. MarkHirt

    MarkHirt Guest

    The old version DID work landscape

    I've found Google NAV works much better

    What like most I like most about Google NAV...
    You can place GPS coordinates into the address box of a Google contact and it will take you to that spot.

    Case in point I have Road America as a contact, One address is the shipping address of
    N7390 State Highway 67 Plymouth, WI 53073. If your a package you will get the but if your driving to that address you wont. In the "other" box I place 43.805322,-87.99136 and it takes you right to gate 6. Pretty cool

    Navigation (Beta) help page
     
  6. DonB

    DonB ♡ Spidey Sense !! ♡ ™ Moderator

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,275
    Likes Received:
    7,881
    I too much prefer Google Navigation, and from what I hear from many and not only the ones with Hero's is that Sprint Nav reboots a lot
     
  7. Little Darwin

    Little Darwin Well-Known Member

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    349
    Likes Received:
    37
    I have had Google Nav reroute me 4 times while sitting at a red light, so no thanks!

    I have only used Sprint Navigator a few times, and it has performed well.
     
  8. DonB

    DonB ♡ Spidey Sense !! ♡ ™ Moderator

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,275
    Likes Received:
    7,881
    There has been a couple of updates since !!


     
  9. nodrogkam

    nodrogkam Well-Known Member

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    158
    Likes Received:
    11
    yeah mine does too.

    hmm if the old version did landscape too then i don't know what this update did. haha.
     
  10. SteaminLoaf

    SteaminLoaf Member

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    +1
    I'm 0 for 3 on it getting me to the right place so far. Sprint nav easily has it beat there. Google is smoother, but that doesn't do much good in helping you get to where you intended to go.

    There's 2 hero links, the second failed to install but the first went fine. As previously mentioned, its still 2.8 but maybe there's some tweaks in there.
     
  11. Little Darwin

    Little Darwin Well-Known Member

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    349
    Likes Received:
    37
    I have little doubt that Google Nav will some day be the best available navigation app, but I'll let others be the beta testers.
     
  12. treborcj

    treborcj Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    646
    Likes Received:
    33
    I like Google Nav better. It was annoying when Sprint Nav says "You are off track".

    Me: NavPoint 3000, I think it would be better if I took this street

    NavPoint 3000: You are off track

    Me: Quit that

    NavPoint 3000: You are off track. Take a U turn and....

    At this point I turn down the volume.

    With Google Nav it just re-routes it no questions asked.
     
  13. SteaminLoaf

    SteaminLoaf Member

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    At first I thought I liked that it did that, then I realized if you just accidentally missed a turn and didn't notice, it will reroute some ridiculous long route. Obnoxious as the sprint one is... "make a legal u-turn when possible", at least it maintains the shortest route until another route becomes shorter. A "reroute? yes/no" prompt would be handy.
     

Share This Page

Loading...