Stock ringtonesSupport


Last Updated:

  1. starstress

    starstress Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 15, 2011
    Messages:
    617
    Likes Received:
    81
    Have you ever set ringtones for every contact in your phone only to one day restart your phone and boom. Everythings back to default? What a pain. Here's my question. Where is the folder for the stock ringtones. My thinking is if I put my tones with those they'll stick even though they're already on internal sd card not external but anyway any help is appreciated
     

    Advertisement
    44Soulja likes this.
  2. starstress

    starstress Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 15, 2011
    Messages:
    617
    Likes Received:
    81
    Anything guys and girls?
     
  3. travioso

    travioso Well-Known Member

    Joined:
    Apr 9, 2011
    Messages:
    943
    Likes Received:
    179
    /system/media/audio/ringtones

    They are all in .ogg format.. there is also a /notification folder under audio also..
     
    starstress likes this.
  4. h4x0rj3ff

    h4x0rj3ff Chemist

    Joined:
    Jan 20, 2011
    Messages:
    2,565
    Likes Received:
    874
    when you restart your phone your sd cards (internal and external) dont mount right away so your ringtone drop back to default. i cant stand this so i used audacity to convert all my ringtones to .ogg format and drop them in /system/media/audio/

    ringtones folder is for ringtones (oviously) as well as notifications, alarms, and poweron and ui sounds are in there too but i wouldnt mess with them unless you know the consequences.
     
  5. 44Soulja

    44Soulja Member

    Joined:
    Jan 9, 2013
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    i put my Mp3's in the root ringtone folder & deleted all the stock..they were working for a while now theonly the stock shows up in the context menu under sound even tho there deleted. My mp3 don't show now..any offers how to fix this unbacked up the stock ringtones on my PC
     
  6. h4x0rj3ff

    h4x0rj3ff Chemist

    Joined:
    Jan 20, 2011
    Messages:
    2,565
    Likes Received:
    874
    if you add ringtones to your system they NEED to be in .ogg format
     
    44Soulja likes this.
  7. cocokasper

    cocokasper Well-Known Member

    Joined:
    May 13, 2012
    Messages:
    144
    Likes Received:
    24
    yes it pisses me off... sometimes after a boot, my notification and ringtones are stock... although I don't set custom tones for everyone. but when my phone rings and I hear the stock ringer, I go to change it back, and then the custom tone (I use android crime syndicates ACStestRinger.oog) is not even there... if I reboot it works fine... I think it's because my custom tones are stored on the SD, if I force a media scan it loads custom tones just fine. `
     

Share This Page

Loading...