Straight to SD (not asking how do do it)


Last Updated:

  1. jaybo1973

    jaybo1973 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    867
    Likes Received:
    14
    Hi all

    Over the last couple of days I have noticed that some apps have started going straight to SD? I have not followed the procedure favoured on here for forcing apps to SD (yet) So why are they doing it? Its not a problem as I was going to move them anyway.

    Cheers
     

    Advertisement
  2. dj.GETAFIX

    dj.GETAFIX Well-Known Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    122
    Likes Received:
    10
    is it hapening after u install and update on them??
     
  3. jaybo1973

    jaybo1973 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    867
    Likes Received:
    14
    it has been on new apps. They have automatically gone to SD
     
  4. dj.GETAFIX

    dj.GETAFIX Well-Known Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    122
    Likes Received:
    10
    some new apps might have been mede to install straight onto sd card with froyo. thats all i can think off:confused:

    if so its a good addition
     
  5. SUroot

    SUroot Well-Known Member Developer

    Joined:
    May 25, 2010
    Messages:
    23,925
    Likes Received:
    5,304
    Yes, I assume the apps in particular are coded that way.
     
  6. ukzen

    ukzen Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    252
    Likes Received:
    12
    Be useful to know what apps they were.
     
  7. Jammy

    Jammy Well-Known Member

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    972
    Likes Received:
    174
    App devs can choose whether to move apps to the sd card automatically, make it an option if the user decides to move it, or not allow it to be moved(which is the default).
     
    jaybo1973 likes this.
  8. sookster54

    sookster54 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    906
    Likes Received:
    56
    pm setInstallLocation 1 in adb shell, that'll force installs to internal, 0 is automatic (app decides on its own depending on dev) and 2 is SDcard. Type pm getInstallLocation to see what it's set at.
     
  9. jaybo1973

    jaybo1973 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    867
    Likes Received:
    14
    Sorry mate. I dont really understand this message. If whatever setting is on,it must have always been on as I have changed nothing. Just started doing it??

    Maybe its because I have less than 10% internal memory left?
     

Share This Page

Loading...