Stuck at Moto Symbol screen after 2.2Support


Bad buttons upon getting a refurb droid x ?

Poll closed Nov 1, 2010.
  1. Yes, buttons on the front bottom face don't work properly.

    1 vote(s)
    50.0%
  2. No, buttons on the front bottom face work fine.

    1 vote(s)
    50.0%

Last Updated:

  1. gadgetmonster

    gadgetmonster Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    306
    Likes Received:
    7
    I updated this morning, but after the update it stuck at the 'Motorola' symbol after the reboot. I had to reboot the phone 5 times to get it work and it was fine; however, i just installed flash and have rebooted 5 times and the phone screen is still stuck at the Motorola symbol upon restart. I can hear emails coming in and i can turn the screen on and off but no go. Looks like I am going to Verizon.

    Anyone else had the same issue?
     

    Advertisement
  2. laughingmom

    laughingmom Well-Known Member

    Joined:
    Aug 6, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    8
    Same here...

    Mine is forever stuck at the Moto logo... hadn't done anything to my phone other than load apps... LPP, Widgetlocker, Bettercut, Astro, FolderOrganizer. And a couple other things from the market.

    DL'd the update, clicked to install, it restarted, and has been at the logo for 30 mins. Pulled the battery, restarted, still nothing.

    I am not a happy camper!!!
     
  3. gadgetmonster

    gadgetmonster Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    306
    Likes Received:
    7
    I rebooted about 5-6times and got it to come back each time but i'm still going to take it to verizon.
     
  4. laughingmom

    laughingmom Well-Known Member

    Joined:
    Aug 6, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    8
    I never could get it & went to the store. Was able to get there in time for them to order me a new one that will be here by 10:30 tomorrow morning.

    And I was the first customer to go to that store with this problem - all they had for a directive was to email someone higher up all kinds of info about the phone & wait for a response. And since they couldn't seem to revive it & didn't know how long a response would take they just ordered one for me.

    This will be the 3rd DX for me....
     
  5. gadgetmonster

    gadgetmonster Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    306
    Likes Received:
    7
    Well i couldn't take it anymore w/ the stuck at moto symbol so I took the X into a verizon store today. They tried a factory reset/wipe but still the same thing hapenned so a warranty replacement will be in my hands in a couple days. I hope I have better luck with the new one. If a second one dies on me, i will probably switch to the incredible.....keeping my fingers crossed.
     
  6. queenrocks77

    queenrocks77 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    147
    Likes Received:
    7
    Mine has done this once. I pulled and it took it forever to come on. When it did I skipped the motto screen and went straight to the droid screen. Freaky.
     
  7. gadgetmonster

    gadgetmonster Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    306
    Likes Received:
    7
    Well, mine was worse......they even tried a factory reset and it didn't work....so that means something is somewhere where it shouldnt be and its causing a conflict on boot-up. I guess a factory wipe doesn't delete 'everything'. I'm patiently awaiting a shipment notice of my replacement, fedex 2 day shipping. They said tues or wed it would arrive.

    I wonder why they wouldn't give me one in the store????
     
  8. buxleyp

    buxleyp Well-Known Member

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    78
    Likes Received:
    11
    Motorola knows about this problem, and is planning to fix on a "future" update.

    In the mean time, try removing the battery for 5 minutes and then starting. Works every time for me.
     
  9. 2horses

    2horses Well-Known Member

    Joined:
    May 11, 2010
    Messages:
    583
    Likes Received:
    47
    I know on laptops to fully discharge the capacitive memory of the chipset, you have to do a battery pull and hold the power button for like a minute or so. Wonder if something similar would work on these phones?
     
  10. bigbadwulff

    bigbadwulff Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    2,442
    Likes Received:
    200
    Yank the battery. Works every time.
     
  11. gadgetmonster

    gadgetmonster Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    306
    Likes Received:
    7
    Yanking the battery didn't work 'every' time for me. Sometimes I had to wait overnight with the battery out of the phone. I go through 2 batteries a day so it was just not acceptable to put up with this until Verizon released a fix. My new X is coming tomorrow; hopefully, it doesn't have the same issue.
     
  12. serpa4

    serpa4 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    767
    Likes Received:
    56
    I'll pull the battery longer this time as pulling for a second or few miniutes doesn't work here.
     
  13. rehpyc

    rehpyc Well-Known Member

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    622
    Likes Received:
    53
    This happened twice after going into recovery to make a nandroid backup. Pulling the battery for a few seconds didn't do anything, but keeping the battery out for a minute then allowed the phone to boot up nicely. Hopefully Motorola's fix that's coming soon does actually fix this issue.
     
  14. serpa4

    serpa4 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    767
    Likes Received:
    56
    Long battery pull did the trick.
     
  15. gadgetmonster

    gadgetmonster Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    306
    Likes Received:
    7
    My 'new' replacement phone was actually a refurb....it had a bad 'back'(really wobbily, and didn't push in correctly) button so i am returning it and making them send me another. Sending a refurb for a phone thats only 2 months old is kind of B.S. in my opinion......IF there is anything wrong with the second, i'm going to start getting irritated.
     
  16. gadgetmonster

    gadgetmonster Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    306
    Likes Received:
    7
    Damnit Verizon..you said you were going to ship it overnight to me, tracking says 2day....oh well, at least my current phone works.
     
  17. gadgetmonster

    gadgetmonster Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    306
    Likes Received:
    7
    Well, i am now at 2 bad 'certified like new refurbished' phones from Verizon........i'm waiting for the 3rd now for tomorrow. Both affected by bad buttons in that the buttons appear sunken in and they cannot be easily pushed.
     
  18. NCTurner

    NCTurner Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Messages:
    395
    Likes Received:
    368
    Sorry to hear of the problems. I am on my 4th DX, but couldn't be happier with my phone now! I experienced the same logo freeze issue. It began immediately after 2.2 was installed. I had to pull the battery for 5 mins or longer, it seemed. I finally got a new replacement, but I had to scream and threaten and throw a fit (it was really ugly) but it worked! :) Anyway, I do hope your next phone does the trick for you. I'd suggest, if this 3rd USED phone isn't working properly that you ask them to send you a new phone to ease your frustrations. I do think new phones are flashed with 2.2, rather than having it updated, and I think that helps.
     
  19. gadgetmonster

    gadgetmonster Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    306
    Likes Received:
    7
    3rd phone was the charm, works great, and the buttons are fine.
     

Share This Page

Loading...