1. 2015 is going to be a great year for Android! Why wait??
    Samsung Galaxy Note 5 | Samsung Galaxy S6 | HTC One M9
  2. New Forum Created: Samsung Gear VR!

Stuck in reboot loop!!!Support


  1. pasorj

    pasorj Member

    I have had my Rezound since 11-14. Everything was great until 11-17, since then the phone has got stuck in a boot loop 4 times. Every time I had to do a battery pull and factory reset, which is annoying since I had everything set up. The last 2 times I didnt load anything on the phone except my contacts, and the SD card has been out since reboot #2.

    Coming from the DINC I am pretty dissapointed. Going to hopefully get a replacement tomorrow. I really like the phone, but if it has too many bugs I am going to wait for the Nexus.:mad:

    Anyone else having the reboot problem??

    Advertisement
    :
  2. nelamvr6

    nelamvr6 Well-Known Member

    Have you tried disabling "Fast Boot" under the "Power" settings?
  3. pasorj

    pasorj Member

    Yes I disabled fast boot after the first time it rebooted.
  4. nelamvr6

    nelamvr6 Well-Known Member

    I'd take it back then...
  5. FragDroidX

    FragDroidX Well-Known Member

    Had the same issue. Got to the point that it wouldn't boot to home screen. Factory reset did not help. The first time it happened the phone got extremely hot. Got a replacement last night. Will see how this one does.
  6. trophynuts

    trophynuts Well-Known Member

    Yeah i would exchange it as well.
  7. TxGoat

    TxGoat Guest

    What variable changed on your phone between now and the last time that it worked? Any software changes, app installs etc? Typically a computer device acts up when there's a change in software, hardware, or the operating conditions.
  8. pasorj

    pasorj Member

    The last 2 times I didnt load anything on the phone except my contacts, and the SD card has been out since reboot #2.

    I went to the Verizion store today and exchanged it without a problem. The employee told me mine was the third to have that problem. Unknown how many they sold though so maybe like any new product there are a few lemons produced. I am hoping the new one works great!
  9. TxGoat

    TxGoat Guest

    Good luck. I sure hope HTC actually fixes these phones before they recycle them for refurbs.
  10. mgdking

    mgdking Member

    I had this same thing happen to me yesterday. I uninstalled a live wallpaper and went back in and checked if it was gone and it wasnt. So I rebooted my rezound thinking that would resolve it still showing. Well when I did that the phone keeped rebooting non stop. It would get to the lock screen I would unlock it and then it would reboot. Everything I tried would not stop it from doing it. Battery pulls to no end! So I ended up doing a hard reset and all is good now. Well so far anyways. So do you guys think I should take it back and get a new one? Or should I wait it out and see if it does it again?
    PS I did have fast boot ticked but I have it unticked now.
  11. soccermom17540

    soccermom17540 Well-Known Member

    I seemed to solve my reboot issues by reformatting my sd card and doing a factory reset.
  12. tcxripstah

    tcxripstah Well-Known Member

    that happened to me too ill see how it does this weekend , if it starts getting extremly hot again ill take it back
  13. Nodzarf

    Nodzarf Well-Known Member

    Happened to me this morning. Powered it off to charge last night and when I turned it on kept rebooting and had no signal. Pulled the battery a few times to stop the booting but would repeat every time I turned it on. When I finally had the lock screen when I went to unlock it started the boot up again. Ended up taking it to verizon where the rep did a factory reset. Love the phone but this kind of bugs me after only 10 days.
  14. c0wboi

    c0wboi Member

    I am so glad I read this today at work.... I had a few minutes and was checking the device forums. Happened to read the post for this. Not 5 minutes ago my own Rezound started the boot looping issue. I had set the device to 3g only as I don't live in a lte market....

    Fix is as follows:
    Pull bat, remove sim card. Power on, device should fully start and go into emergency mode. Set it back to cdma/lte
    Menu<settings<wireless&networks<mobile networks<network mode<lte/cdma

    Power off phone, sim card back in and you should be good. I'm just worried what's gonna happen to my awesome battery life now....

    Ill post tomorrow after I run into work and add my phone to the thread. I think they said a MR is in the works....let you guys know!
    mach1man likes this.
  15. soccermom17540

    soccermom17540 Well-Known Member

    I didn't have to remove my sim - but I did have to reformat my sd card and factory reset. That was Thursday.
  16. c0wboi

    c0wboi Member

    Good to hear. Just wanted to offer an option that doesnt require a hard reset or formatting an SD card....
    wsettle likes this.
  17. wsettle

    wsettle Well-Known Member

    I liked your procedure and evernoted it in case it happens to me.

    I'm curious if your phone is temp rooted?

    There is another thread asking if the reboot loop is related to temp rooted phones.
  18. c0wboi

    c0wboi Member

    No root whatsoever. Out of the box as HTC intended. Lol The one we saw in the store doing the same thing was also stock, guy had it for 3 days.
  19. stanman112

    stanman112 Member

    Re-boot happened to me too.
    Funny thing is when the cover was off, it would not reboot. The second I put it on, it started re-booting over and over.
    Tried this about 3 times and it was the same outcome. Cover off was fine. Cover on was re-boot.
    Anyways, I had to factory reset my phone and all is good again.
  20. Race Director

    Race Director Member

    Funny you mention the cover, I noticed the same thing. It started for me when my phone was in 3G ALL day and I've never seen 3G for the 4 days I've have this thing. I figured something was up so I did a battery pull and it never booted properly again. With the cover off it would boot to lock screen but I had no signal "X" although WiFi did pick up a signal

    Factory Reset = PITA but I'm back in action
  21. mgdking

    mgdking Member

    Just wanted to give an update....Since this happened to me and I did a hard reset I havent had any problems at all. I am still in limbo whether or not I should take it back and exchange it for a new one? Other then this set back I am really loving this phone!
  22. Frisco

    Frisco =Luceat Lux Vestra= VIP Member

    Fwiw: There's a report in another forum saying the guy at the store immediately replaced the stock battery with a new one and it has not happened since.
  23. soccermom17540

    soccermom17540 Well-Known Member

    Guess an exchange is in my future. Grrr. Turned my phone off, stuck the extended battery in and now we are in the loop again - hadn't done that since Thanksgiving but then again, I hadn't powered it off. Not happy. Just got it back the way I wanted it.

    Pulled my sim and that didn't reset it.

    Just wiped the sd card, no go, so now on to the factory reset. Hope they fix this issue soon and that I don't get another reject. Love this phone too much.
  24. thatsricci

    thatsricci Member

    Hey all. I had this problem come up randomly and found this thread tonight.

    I have no task killers, stock htc rezound bunch of regular apps installed... no rooting.


    My Reboot loop is thus: Turn on phone, boots up, lock screen apppears... if I'm fast enough I can unlock it and see the "Loading...." screen for the HTC Sense I imagine... phone freezes and eventually reboots within seconds.

    Here's my assessment...


    I took off the battery cover and it booted up just fine.

    Replaced the battery cover and it would get into reboot loop.

    Remove battery cover again, phone boots fine.

    Replace battery cover while phone is running fine, freezes up and reboots.

    I then tried booting it with no cover and then putting the extended battery cover on. same thing, instant freeze!

    So now i'm wondering what the OS is doing when the battery cover is on, as opposed to being off... it would help out!
    maddfay likes this.
  25. thatsricci

    thatsricci Member

    I figured on a temporarly solution I think...

    I booted the phone w/o a cover so it works.
    I set network mode to lte/cdma, removed a few recent apps (espn scoreboard...etc, nothing crazy)
    I re-enabled "Fast boot" (something must have turned it off)... replaced the cover, and it booted and is now working fine again.


    I'll try tinkering with some more settings..
Loading...

Share This Page