Swype Question for Evo


Last Updated:

  1. Hal Jordan

    Hal Jordan Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    41
    Likes Received:
    24
    I'm definitely diggin' Swype on my Evo, however I've got a question that hopefully has a simple answer.

    My phone used to go to sleep after a minute, which is what I like/want. Since I installed the Swype Beta today, it won't. I have to go and tap my power button to make it sleep.

    Is there a work around for this?

    Thanks.
     

    Advertisement
  2. SprintFun

    SprintFun VIP Member VIP Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    1,547
    Likes Received:
    656
    Just tried it and my screen turned off on its own. Not sure what your issue is, but are you sure its swype related in the first place?
     
  3. rzenger

    rzenger Well-Known Member

    Joined:
    Apr 18, 2010
    Messages:
    162
    Likes Received:
    45
    Mine works fine
     
  4. pwnst*r

    pwnst*r Well-Known Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    912
    Likes Received:
    206
    Good here.
     
  5. HTCeasar

    HTCeasar Well-Known Member

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    180
    Likes Received:
    31
    Mine shut off prolly not swype related.
     
  6. bimmjo

    bimmjo Well-Known Member

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    131
    Likes Received:
    25
    I had a sleep issue too.i uninstalled the Swype installer and now it is sleeping. Not sure if that is why but worked for me.
     
  7. Karl14

    Karl14 Member

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    4

    Same thing happened to me. I took the battery out, put it back in, allowed the reboot and now everything works fine.
     
  8. Joppie

    Joppie Well-Known Member

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    151
    Likes Received:
    37
    Go back and check your display settings. Perhaps something has changed. Reset it to whatever you like.
     
  9. charlottenian

    charlottenian Active Member

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    44
    Likes Received:
    2
    OK I have a newbe question, I downloaded and installed swype on my phone (see it in the language settings). I tap on the first letter and then "glide" through the word but dont see anything happening, do I need to activate it first for Swype to work?
     
  10. texasboylaw

    texasboylaw Well-Known Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    67
    Likes Received:
    2
    the same thing happened to me. i did a reboot and everything was good.
     
  11. Dreamliner

    Dreamliner Well-Known Member

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    691
    Likes Received:
    86
    I actually miss the arrow keys...lol
     
  12. Hal Jordan

    Hal Jordan Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    41
    Likes Received:
    24
    Yes. After you've selected Swype in your settings, once in your message window, tap and hold the "Tap to Compose" button and then choose "Input Method", Swype. You'll be on your way. Here's an awesome link to tips and tricks for Swype.

    Swype | Text Input for Screens
     
  13. Hal Jordan

    Hal Jordan Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    41
    Likes Received:
    24
    They're still there. I was going nuts without them too. Just slide your finger from the Swype icon on the bottom left to the button directly next to it and Wa-la!!
     
    DIESTROnG likes this.
  14. Hal Jordan

    Hal Jordan Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    41
    Likes Received:
    24
    This did the trick. All is great now. Thanks for the help everyone. This forum rocks. I've never had such quick responses for anything on the internet!!!

    Swype is changing my life btw :eek:
     
  15. charlottenian

    charlottenian Active Member

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    44
    Likes Received:
    2

    thanks!
     
  16. charlottenian

    charlottenian Active Member

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    44
    Likes Received:
    2
    Ok I see the Swype keyboard now and am able to glide but once I let off the box has a blue light that lights up around all the letters but nothing is inserted in the text field
     
  17. marriedman624

    marriedman624 Well-Known Member

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    84
    Likes Received:
    7
    Same thing happened for my wife's phone. When you installed did a window come up saying installation unsuccessful or something to that effect. I had to uninstall swype and reinstall a total of 3 times before it worked on my wife's.

    I would say try to uninstall and re-install and make sure it doesn't say installation unsuccessful.
     
  18. charlottenian

    charlottenian Active Member

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    44
    Likes Received:
    2
    Yes I had that problem when I installed it, I may need to uninstall it and redo it.
     
  19. strongsteve

    strongsteve Active Member

    Joined:
    Jun 3, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    3
    Same thing happened to me.. after swype, it wouldnt sleep. A couple of reboots later and it does again.. I am glad you brought that up.
     
  20. charlottenian

    charlottenian Active Member

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    44
    Likes Received:
    2
    Thank you SOOOOOOO much.... that did the trick
     
  21. DIESTROnG

    DIESTROnG Active Member

    Joined:
    Jun 8, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    7
    Thanks for the tip!
     

Share This Page

Loading...