Root Sync icon is stuck after root

Discussion in 'Android Devices' started by tuanster1119, Jul 23, 2010.

  1. tuanster1119

    tuanster1119 Well-Known Member
    38

    May 7, 2010
    130
    13
    38
    Desktop Engineer
    After rooting, the sync icon in my status bar has been stuck. I've tried doing a factory reset as well as removing all my sync accounts. Any ideas?
     

    Advertisement
  2. D13

    D13 Well-Known Member
    143

    May 28, 2010
    2,088
    234
    143
    Elkridge, Maryland
    If nothing is really syncing then I am not sure
    But if something is actually syncing then going into airplane mode will cause sync to not be possible
     
  3. tuanster1119

    tuanster1119 Well-Known Member
    38

    May 7, 2010
    130
    13
    38
    Desktop Engineer
    this is really strange, I went into airplane mode and the icon is still there. I have a feeling the icon is just stuck.
     
  4. D13

    D13 Well-Known Member
    143

    May 28, 2010
    2,088
    234
    143
    Elkridge, Maryland
    Yeah I don't understand how it could still be stuck:thinking:
     
  5. aldo

    aldo Well-Known Member
    53

    May 23, 2010
    122
    62
    53
    Do a reboot.
     
  6. tuanster1119

    tuanster1119 Well-Known Member
    38

    May 7, 2010
    130
    13
    38
    Desktop Engineer
    I've already tried that. The icon goes away but eventually comes back and sticks. I've also tried terminating all the services through the default process manager as well as through a task killer. No dice.
     
  7. crimton

    crimton Well-Known Member
    153

    Apr 1, 2010
    1,055
    180
    153
    TN
    did you remove a system app by chance? that happened to me with my dinc.
     
  8. rjoudrey

    rjoudrey Well-Known Member
    143

    Nov 5, 2009
    1,440
    125
    143
    Looking for work!
    Florida
    Could one of your mail servers be down?
     
  9. Piiman

    Piiman Well-Known Member
    143

    May 28, 2010
    2,333
    153
    143
    I'm having same issue after I did a factory reset and re rooted and restored using TB.
     
  10. tuanster1119

    tuanster1119 Well-Known Member
    38

    May 7, 2010
    130
    13
    38
    Desktop Engineer
    I've unrooted and I'm doing a factory reset now. I'm going to root again to see if I can isolate the cause of this issue.
     
  11. tuanster1119

    tuanster1119 Well-Known Member
    38

    May 7, 2010
    130
    13
    38
    Desktop Engineer
    ugh as soon as I rooted the icon is stuck again. I even tried unrooting but it's stuck. The icon went away after I unrooted and did a factory reset.
     
  12. HalfFrozen

    HalfFrozen Well-Known Member
    68

    Apr 23, 2010
    638
    48
    68
    AZ
    How are you rooting your phone exactly?

    Unroot your phone, and use THIS guide.
     
  13. tuanster1119

    tuanster1119 Well-Known Member
    38

    May 7, 2010
    130
    13
    38
    Desktop Engineer
  14. HalfFrozen

    HalfFrozen Well-Known Member
    68

    Apr 23, 2010
    638
    48
    68
    AZ
    Use the guide I posted....
     
  15. tuanster1119

    tuanster1119 Well-Known Member
    38

    May 7, 2010
    130
    13
    38
    Desktop Engineer
    Yea the instructions you posted are the exact same ones from alldroid. I appreciate the suggestion though.
     
  16. PerCompLLC

    PerCompLLC Well-Known Member
    93

    Dec 20, 2009
    521
    128
    93
    Web Application Programmer
    Northern Virginia
    Had the same problem a few days ago. Factory reset will fix the problem. :)
     
  17. Piiman

    Piiman Well-Known Member
    143

    May 28, 2010
    2,333
    153
    143
    I was thinking of a clean start. Reminds me of doing a clean install on my PC :D I think it had something to do with the backup restore. Nothing I can prove I just have a feeling.

    I think I'll wait for my replacement and start from there. It doesn't seem its really syncing so it's not killing the battery. So unless I get bored I think I'll leave it for now.

    Let me know if you nail it down though
     
  18. tuanster1119

    tuanster1119 Well-Known Member
    38

    May 7, 2010
    130
    13
    38
    Desktop Engineer
    I think I may have found the solution. The icon went away when I switched off PC Mode under USB settings.
     
  19. tuanster1119

    tuanster1119 Well-Known Member
    38

    May 7, 2010
    130
    13
    38
    Desktop Engineer
    Ok I'm almost 100% sure that this has to do with restoring from Titanium backup. This problem came up when I installed 2.2. If you're having this problem, I would suggest doing a factory reset then restoring individual applications rather than doing a restore of all apps and system data.
     
  20. emr25

    emr25 Well-Known Member
    26

    Jun 14, 2010
    88
    1
    26
    Student - Mechanical Engineering
    You are correct, don't restore system data with TiBa and the icon will not stick. Just missing apps and data batch. I had the same problem.
     
  21. tuftslax

    tuftslax Well-Known Member
    16

    Aug 19, 2010
    49
    1
    16
    Just to confirm what tuanster said, I have also has success with just restoring apps and the app data via Titanium Backup. It seems restoring system data in this way or another restore technique (like nandroid) is what causes this problem, along with the "moto blur log-in" error people were receiving.
     
  22. D13

    D13 Well-Known Member
    143

    May 28, 2010
    2,088
    234
    143
    Elkridge, Maryland
    only restore user apps+data:D
     

Share This Page

Loading...