Text Prediction


Last Updated:

  1. doesgo

    doesgo Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    68
    Likes Received:
    8
    I've not seen this text prediction mentioned much in this forum, so...

    I recently bought a Hero to replace my BlackBerry Curve and it's a big improvement in most ways. I very much enjoy this device. One of the ways it's not an improvement, however, is this text prediction/replacement thing. I'm hoping I'm just using it wrong.

    The Curve had a bunch of words set up (and the user could add more very easily if desired) such that typing "dont" followed by a space automatically changed it to "don't ". Very handy.

    With the Hero's prediction turned on, "don't" is an option, but one of a few, so I have to actually tap it to replace what I typed, and then add a space afterwards. It's only a couple taps, I realize, but it happens all the time, and I thought the prediction was supposed to save taps and make things easier, and this "dictionary" the Hero adds to seems virtually useless.

    I've also found that I'll type something and neither accept nor deny a suggested replacement, and it'll replace what I typed, sometimes with a rediculous word that even changed the first letter I typed! Very frustrating.

    For now I've turned off the prediction option, but I like to type "properly" with punctuation and proper spelling, and adding apostrophes and other things isn't a quick process with this keyboard.

    Any suggestions?
     

    Advertisement
  2. Joehunni

    Joehunni Well-Known Member

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    1,001
    Likes Received:
    77
    smart keyboard (pro) from the market, just do it.
     
  3. nilihanth

    nilihanth Active Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    37
    Likes Received:
    2
    Well I've been using the default keyboard and I love it. I rarely ever have to correct it. I pretty much just type without looking now and then just do a quick overview of my statement to be sure and I'm good to go.

    An odd suggestion: Try typing faster? Just plow through it and see how well it does. Granted, if you're typing something like androidforums it will require you to type it in once accurately but then you're good. I only had to type Nilihanth in once and now, when I type it, it shows up just like any other word suggestion!
     
  4. Sixxx

    Sixxx Well-Known Member

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    401
    Likes Received:
    18

    +1 x 1 million.
     
  5. Whiskeypawz

    Whiskeypawz Well-Known Member

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    511
    Likes Received:
    54
    SwiftKey Beta, from the Market is AWESOME, esp for word prediction.
     
  6. V425

    V425 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 5, 2010
    Messages:
    347
    Likes Received:
    22
    Do other keyboards use from the same dictionary as stock?
     
  7. Joehunni

    Joehunni Well-Known Member

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    1,001
    Likes Received:
    77
    most will import your stock dictionary when you first run them so yeah.
     
  8. Sixxx

    Sixxx Well-Known Member

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    401
    Likes Received:
    18
    Smart Keyboard Pro will learn the words that you use and automagically shuffle them around in order of importance. There are one of 2 quirks about it that annoy the crap out of me, like leaving ill instead of changing it to I'll but no one has ever said anything about it. so... I've learned to live with it.
     
  9. Joehunni

    Joehunni Well-Known Member

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    1,001
    Likes Received:
    77
    I believe it will still "learn" that that is your preferred spelling.
     
  10. tatonka_Hero

    tatonka_Hero Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    1,566
    Likes Received:
    86
    odd...I never had any issue with the HTC keyboard and dictionary, except in typing words it had no business knowing in the first place lol. In fact, any time I typed "dont" and hit space, it'd automatically fix it to "don't", because it was the one that was automatically selected.

    In case you hadn't noticed when using it, it highlights in green the option it thinks is most likely what you meant, and if you hit space it'll auto-complete it and put a space in
     
  11. Sixxx

    Sixxx Well-Known Member

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    401
    Likes Received:
    18
    See, SKPro does that for everything EXCEPT "I'll" everything else changes to the proper contraction. It's really annoying that ill always comes up, I think I remember asking about changing the preinstalled dictionary once on here and no one could give me an answer. I would just remove "ill" altogether if i could.
     

Share This Page

Loading...