Texting problemSupport


Last Updated:

  1. jb1911

    jb1911 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 25, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    1
    I can text anyone outside my area code, but when I try it with anyone in my area code I get a message that says to use the proper 10 digit phone number. I understand what that means, and have the 10 digit numbers programed for all my contacts, but when I hit on a contact and hit the text button only the 7 digit number comes up. That works fine with voice calls, but not with texting. I've been through my phone 20 times trying to find a way to make it use a 10 digit number for texting, can't find it.
     

    Advertisement
  2. cableguynoe

    cableguynoe Well-Known Member

    Joined:
    Mar 30, 2010
    Messages:
    2,030
    Likes Received:
    264
    Use Handcent for texting
     
  3. jb1911

    jb1911 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 25, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    1
    Tried handcent, still won't work.
     
  4. cableguynoe

    cableguynoe Well-Known Member

    Joined:
    Mar 30, 2010
    Messages:
    2,030
    Likes Received:
    264
    I had a samsumg before and remember it being real anal about 10 digit numbers. Wouldn't even come up in my caller ID if I didn't have it saved in 10 digits.

    Did you save them with a 1 and then the 10 digits? If so, remove the one.
    I know your problems is going to be something real simple... just cant quite think of what.
     
    jb1911 likes this.
  5. jb1911

    jb1911 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 25, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    1
    Removing the 1 did the trick, thanks a heap.
     
  6. clixalot

    clixalot Member

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    1
    Wow...this happened to me this weekend! I put my nephew's phone number in with the area code, in my contacts, and it still tells me to use a 10 digit number when I try to text him. I didn't use a "1" either in the contacts. Too make this even more confusing to me, my other nephew's phone number is different by only one digit and his works just fine. Does anyone have any idea why this is happening?

    I just got the phone this weekend, so this forum is going to be sooo helpful because I haven't had a phone like this before.
     
  7. cableguynoe

    cableguynoe Well-Known Member

    Joined:
    Mar 30, 2010
    Messages:
    2,030
    Likes Received:
    264
    Feel free to use that [​IMG] button :rolleyes:;)
     
  8. pic123

    pic123 New Member

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Just picked up TextPlus. Do any of you use it? What free text app do you like best? I hear good things about Handcent as well. Pros and cons of each?
     
  9. jb1911

    jb1911 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 25, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    1
  10. spc

    spc Member

    Joined:
    Dec 2, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    do you know if there's a way to text with the +1 in place? because when i get rid of the +1 and send the text it's fine then i get a text back and the damn +1 comes back.. i think i have to delete the whole conversation each time i get a text back..
     

Share This Page

Loading...