The internet on my Desire has stopped completely. Any suggestions?


Last Updated:

  1. Tye

    Tye Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    157
    Likes Received:
    4
    Good morning all.

    For some reason the internet on my Desire (T-Mobile, un-rooted, in the UK) no longer works, WiFi is absolutely fine but when using just the mobile network I get nothing. Under the settings it says that it is connected but next to the H in the status bar only the upward arrow flashes every 2 seconds but the downward arrow never lights up (As far as my technical mind stretches, that means that the phone is uploading data but is not downloading any data).

    I have tried switching the phone on and off, disconnecting and reconnecting the mobile network and re-adding the APN settings but nothing has worked. It has been like this for 24 hours now.

    Has anyone got any further suggestions that I can try?

    Thank you in advance :)
     

    Advertisement
  2. KING LUFF

    KING LUFF Well-Known Member

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    214
    Likes Received:
    29
    Have you tried clearing the cache?
     
  3. SUroot

    SUroot Well-Known Member Developer

    Joined:
    May 25, 2010
    Messages:
    23,925
    Likes Received:
    5,304
    Is this in one place or everywhere?

    I get similar when I hit a small network black spot.
     
  4. Tye

    Tye Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    157
    Likes Received:
    4
    Are you talking about the browser cache? If so then that is clear. It isn't just the browser that is affected, it's everything that uses the internet to connect, Market, Apps, Browser etc.
     
  5. Tye

    Tye Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    157
    Likes Received:
    4
    Hi Dan. I've been at both home and at work and the situation hasn't changed so I don't think it is a black spot, or if it is then it's a big black spot hehe.
     
  6. SUroot

    SUroot Well-Known Member Developer

    Joined:
    May 25, 2010
    Messages:
    23,925
    Likes Received:
    5,304
    Yeah thats doubtful. Worth speaking to the network anyway, incase there is something else....
     
  7. Tye

    Tye Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    157
    Likes Received:
    4
    Ok Dan, thank you for the advice. I will call them asap.
     
  8. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    6,113
    Likes Received:
    1,010
    sounds like network is funked up for you.
    either theyve borked a change on the system for you (HLR)
    or the route you are going to (SGSN) is down
     
  9. ianramsden87

    ianramsden87 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 12, 2010
    Messages:
    125
    Likes Received:
    14
    I get this problem when connecting to my girlfriends dodgy router via WiFi.

    Try disabling WiFi completely and browsing again.
     
  10. Tye

    Tye Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    157
    Likes Received:
    4
    Hi Ian, whenever I am not at home I do not have WiFi switched on. So while i'm sitting here at work with just the Mobile Network switched on I still can't use anything that uses an Internet connection.

    I'm going to call T-Mobile after work and see if they can do anything their end.
     
  11. ianramsden87

    ianramsden87 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 12, 2010
    Messages:
    125
    Likes Received:
    14
    You have the tick taken out of Wi-Fi? I'm just curious as even when my WiFi is turned on but not connected to any wifi router it still mucks up my APN.

    Just an idea, T-mobile will probably get you to go into you APN settings and just reset em to default :p
     
  12. nofear

    nofear Well-Known Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    146
    Likes Received:
    4
    Tye, are you on virgin media?

    I am, and the network has been down since yesterday. I'm having the same problem
     
  13. Tye

    Tye Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    157
    Likes Received:
    4
    WiFi is definitely switched off. I have deleted all the APN settings and re-added them, no luck.
     
  14. Tye

    Tye Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    157
    Likes Received:
    4
    Hi Nofear, I'm on T-Mobile UK but I did notice someone else started a thread with the same problem and s/he is on Vodafone so it seems quite strange.
     

Share This Page

Loading...