The more I change ROMS, the more stutter my home screen becomes.


Last Updated:

  1. Miga

    Miga Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    So i have been rooted for about a month now. I load different ROMS just to see whats out there. I have had anything from the early Sholes stuff to Beast to the Smoked Glass 3.1. I have noticed no matter what ROM I install now my home is pretty slow. It appears to be jumpy between screens. I have even tried Home++ on all of the ROMS but nothing seems to fix the problem.

    I guess what I am getting down to, am I correct to Wipe/Factory Reset, Wipe Cache, and Restore all options but Recovery when I load a new ROM.

    If so then I can forget about that causing any issues.

    No matter if I run the phone at 550, 800, 950, or 1ghz the home screen slides stutters.It actually happened when i upgraded from Beast 0.7.1 to 0.7.2. I thought the new Beast could have been the problem but I have since went back to 0.7.1, To glass 3.1, Sholes, and even stock (Even thought I knew stock would stutter)

    Any Ideas you pros out there?

    Currently Running Smoke Glass 3.1 ( I like the blue, and the Glass Facebook)

    Should also mention I only put the CPU up to 1Ghz to see if it fixed the issue. I monitor the temps from day one and its never got over 100F!
     

    Advertisement
  2. alostpacket

    alostpacket Over Macho Grande? VIP Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    7,978
    Likes Received:
    3,603
    Is the stuttering only with swiping? As I've thought about this a lot because I used to do a lot of graphic animation (still do some) but it seems to me there is something funky with the way they have 2 things sliding at once. Call it a visual glitch. Something not related to speed but more to a trick it plays on your eyes. I'm not nearly 100% sure this is what's happening though, I just wonder sometimes when I look at the swiping animation.
     
  3. Miga

    Miga Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    The phone runs fine, Its only the animation when swiping the screen. It has not always been like that. Its not a HUGE deal, but when i am showing off a customer build I like it to run Uber smooth, the most when I am bragging about my OC'd to my Iphone buddies.
     
  4. radikal

    radikal Well-Known Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    928
    Likes Received:
    10
    ps, that temp you have is celsius from what i heard. so if its getting close to 100c, that may be bad?
     
  5. Kirch21

    Kirch21 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    293
    Likes Received:
    18
    yea definatly clear cache/data thats all i can think of
     
  6. meekrab

    meekrab Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    307
    Likes Received:
    9


    Yeaa, I don't think he would be very happy with his phone if it got to 100c. He did specify farenheit.

    As for the stuttering, that's normal.
     
  7. Miga

    Miga Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Yep I clear all of it. After a update to CPU and a reboot things are back to normal. IDK what was going on.

    Also the Temps are in Fahrenheit. 100 in C would melt my phone.
     
  8. messenger13

    messenger13 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    3,133
    Likes Received:
    381
    I'm running at 1.1 GHz (for a week now), and I have zero stutter. I think I smell a task killer debate coming. :eek: :D
     
  9. jacs813

    jacs813 Active Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Have you tried the latest bugless beast?
     
  10. magnus

    magnus Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    204
    Likes Received:
    1
    How did you install all these ROMS?

    Via update.zip or Nandroid?

    I keep reading...but can't confirm.....that update.zips do that after a while.
     
  11. jacs813

    jacs813 Active Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Nandroid for me.
     
  12. meekrab

    meekrab Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    307
    Likes Received:
    9
    After using nandroid for 0.7.2 and .7.3, I broke down and used update for 0.7.4. I haven't noticed anything wrong so far...
     
  13. Miga

    Miga Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    I have updated to 0.7.4. Works flawlessly.

    I always install from backup. Although this time I did update from 7.2 to 7.4 with pete's updater and it worked perfect. I keep all my nandroid backups on my phone just in case. And i found out that i can change the name of the backup as long as there are no spaces in the name. I use - between my words. ^_^
     
  14. ssantan2

    ssantan2 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    352
    Likes Received:
    20
    I dont think anyone mentioned this but do you have animations on in the settings?
     
  15. athflying

    athflying Well-Known Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    123
    Likes Received:
    10
    With my G1 after a few different ROM changes, a factory wipe was needed to get rid of weird glitches. I think there are just remnants of different code that gets left behind if you don't.
     

Share This Page

Loading...