The New LGNPST Lab 1.2 Thread. Now with HD Video!


  1. andyo70

    andyo70 Well-Known Member

    null

    Advertisement
  2. Aplus

    Aplus Well-Known Member

    I have yet to have to use this or the other method, but let me be the first to commend you for taking the time to put this together. It is very thorough. If anyone still has problems with their phone let me reiterate: reprogram your phone with LG tools and leave it alone! You tamper at your own risk!!!
    andyo70 likes this.
  3. Insanecrane

    Insanecrane Well-Known Member

    Well I'm planning on buying my Optimus M this Friday and all I can say is thanks to Andyo. You sir have been completely professional about this entire issue and have gone above and beyond to help everyone out who wants to downgrade.

    I'm sure I will end up getting an M with2.2.1(will besurprised if it's not) and I will be using this method myself.

    Thanks again Andyo, you are one of many great contributers to this forum.
    plumpy likes this.
  4. notification

    notification Active Member

    Andyo70 thank you for you tutorial.
    I have just tried this method 2 times step-by-step, exactly as you showed, on two different computers. But unfortunately same result - screen goes black (on 86%, after first reboot, screen goes&stays black, metro greeting sound).
  5. mikekelso421

    mikekelso421 Well-Known Member

    same here.but i also posted in the video comments that when u went to the register the reggie and select run in xp mode,i didnt have that option.my options are:windows 95,98,NT 4.0(service pack 5) and windows 2000..so i just left it alone and it registered fine..but same result..maybe its cause it came standard with 2.2.1???i have no clue why its not working at this point..but thaks a million for this video!
  6. mikekelso421

    mikekelso421 Well-Known Member

    i also didnt mention that im currently running windows xp professional..so i didnt think needing to change it was actually nesesary...
  7. andyo70

    andyo70 Well-Known Member

  8. mikekelso421

    mikekelso421 Well-Known Member

    Oh I was always able to restore my phone to a working state with the phone recovery option.but the downgrade method doesn't seem to work on phones that came with 2.2
    1.I did my girls phone first try and hers came with 2.2
  9. notification

    notification Active Member

    Looks like phone can be rooted after LGNPST update with MS690ZV4_26-root.BIN/SCR: MS690ZV3_36.scr/MPC_AWS_3014.prl, but it no longer connects to network - "Mobile network not available". Is there way to fix issue?
  10. 240sxOwner

    240sxOwner Member

    I'm having an issue as far as LGNPST recognizing my phone. When I connect it. It display Unknown Model but shows what Software version I am running but gives me no option to to open and browse for the older rom along with my start button being dimmed out. Any Ideas?
  11. andyo70

    andyo70 Well-Known Member

    You don't have a Optimus M? If you do and properly have your drivers and LGNPST installed then it should recognize you're phone.
  12. 240sxOwner

    240sxOwner Member

    I'm gonna try it on my 2k8 Enterprise server and see if it works but in the mean time. I've followed your video down to a T, as far as installing LGNPST. As far as my phone, I It is an Optimus M, trust me. It was originally running 2.2 and its 2.2.1 which is why I wanted to revert it back to v3. I just don't understand why it doesn't display the model number but displays MS690ZV4 Com 18. I understand you may say user error to me but everything works except for displaying the model number of the phone. Which leads me to believe its a driver issue. I'm running Windows 7 x64 Ultimate just like yours.
  13. andyo70

    andyo70 Well-Known Member

    Look in the folder "C:\LG Electronics\LGNPST"

    Is there a folder in there named "Components 5.0"?

    If not your 5.0 components may be hiding in the Components 4.0 folder.
  14. andyo70

    andyo70 Well-Known Member

    If that occurred them follow these steps:

    Component and Generic installers sometime install the newest versions of the files into the 4.0 folder for some reason.

    Check in C:\LG Electronics\LGNPST\ and make sure there is a folder named "Components 5.0" in there. There should already be folders named "1.0, 2.0, 3.0, 4.0".

    If there's no Components 5.0 folder, make one, then go into the Components
    4.0 folder where the 5.0 files are probably hiding.

    Copy and paste, NOT DRAG AND DROP, all these files from the 4.0 folder into the 5.0 folder:

    CommandProcessor5.dll
    LGNPST_BaseModel5.dll
    LGNPST_BasicComControl5.dll
    LGNPST_Command5.dll
    LGNPST_DLManager5.dll
    LGNPST_EFS5.dll
    LGNPST_ERS5.dll
    LGNPST_FLASH5.dll
    LGNPST_Log5.dll
    LGNPST_MemoryTransfer5.dll
    LGNPST\Components 5.0\LGNPST_NVStorage5.dll
    LGNPST_OneBinary5.dll
    LGNPST_PortManager5.dll
    LGNPST_Script5.dll
    LGNPST_Security5.dll
    LGNPST_UI5.dll
    LGNPST_Utility5.dll
    COMRegManager.exe
    InstallComList_Root.txt

    After you do that, open the InstallComList_Root.txt in the 5.0 folder with a text editor and delete all the text. Then copy and paste all of the following text into it:

    C:\LG Electronics\LGNPST\Components 5.0\CommandProcessor5.dll
    C:\LG Electronics\LGNPST\Components 5.0\LGNPST_BaseModel5.dll
    C:\LG Electronics\LGNPST\Components 5.0\LGNPST_BasicComControl5.dll
    C:\LG Electronics\LGNPST\Components 5.0\LGNPST_Command5.dll
    C:\LG Electronics\LGNPST\Components 5.0\LGNPST_DLManager5.dll
    C:\LG Electronics\LGNPST\Components 5.0\LGNPST_EFS5.dll
    C:\LG Electronics\LGNPST\Components 5.0\LGNPST_ERS5.dll
    C:\LG Electronics\LGNPST\Components 5.0\LGNPST_FLASH5.dll
    C:\LG Electronics\LGNPST\Components 5.0\LGNPST_Log5.dll
    C:\LG Electronics\LGNPST\Components 5.0\LGNPST_MemoryTransfer5.dll
    C:\LG Electronics\LGNPST\Components 5.0\LGNPST_NVStorage5.dll
    C:\LG Electronics\LGNPST\Components 5.0\LGNPST_OneBinary5.dll
    C:\LG Electronics\LGNPST\Components 5.0\LGNPST_PortManager5.dll
    C:\LG Electronics\LGNPST\Components 5.0\LGNPST_Script5.dll
    C:\LG Electronics\LGNPST\Components 5.0\LGNPST_Security5.dll
    C:\LG Electronics\LGNPST\Components 5.0\LGNPST_UI5.dll
    C:\LG Electronics\LGNPST\Components 5.0\LGNPST_Utility5.dll

    Save the file with this new text in it and things should be fine after that.




    Also did you set Reggie.exe to run in XP compatibility mode and did you drag and drop MS690.dll on top of Reggie.exe?
    timmassee likes this.
  15. 240sxOwner

    240sxOwner Member

    I have Components 5 folder in the LGNPST folder and I also set reggie.exe to run in XP Comp Mode. also did MS690.dll on reggie as well and still the same thing.
  16. andyo70

    andyo70 Well-Known Member

    Did you try in LGNPST going up to "File" and then "select dll" and then checking "MS690.dll"?
  17. 240sxOwner

    240sxOwner Member

    I don't have the option to select it. It's not displaying MS690.dll
  18. 240sxOwner

    240sxOwner Member

    I'm running through the same process on my Win2k8 Server to see if it gives me the same problem.
  19. andyo70

    andyo70 Well-Known Member

    Make sure in "C:\LG Electronics\LGNPST" there is a folder called "Model".

    Inside should be the following:

    Another folder named "MTP"
    Inside "MTP" folder should be:
    Common_UserSCR_00.scr
    MPC_AWS_3014.prl
    MS690.dll
    MS690_CmdInfo.xml
    MS690ZV3_36.S3_36.P3014.tot
    MS690ZV3_36.scr
    Reggie.exe
    Setting.xml
    Setup.exe


    If these are not present you have not set up LGNPST properly.
  20. 240sxOwner

    240sxOwner Member

    Everything is there.
  21. andyo70

    andyo70 Well-Known Member

    BTW you will only have "MS690_CmdInfo.xml" and "Setting.xml" in the "Model/MTP" folder if you properly registered MS690.dll with Reggie.exe
  22. andyo70

    andyo70 Well-Known Member

    Well if everything is there and you have the same Windows 7 Ultimate x64 setup as I do it should work flawlessly if you followed everything to the "T".

    My time on this matter has pasted it's threshold. Good luck with Win2k8.
  23. 240sxOwner

    240sxOwner Member

    My server recognizes it just fine.
  24. 240sxOwner

    240sxOwner Member

    I really do appreciate all your help in this matter and everything you have done so far for us. When I get some time, i'll trouble shoot why my main W7 machine won't recognize it but my server does. Thanks once again.
  25. andyo70

    andyo70 Well-Known Member

    You're very welcome.

Share This Page