The real deal on SetCPU for BB V1?


Last Updated:

  1. inssane

    inssane Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    1,851
    Likes Received:
    156
    I have been reading different things, and now I am dizzy.
    A: Will SetCPU work with V1 and approved kernels?
    B: Will it be "killed" anymore and does the start with boot work?

    I like to down clock certain times so this is important. My 1200 on V1 was sitting at 140F in the car - I down it to 800 when on the dock, so you can see my concern (and there is no failsafe built in, I think)

    Thanks and hopefully this will clear things up for other.
    N
     

    Advertisement
  2. breadnatty08

    breadnatty08 pain rustique VIP Member

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    19,890
    Likes Received:
    6,118
    I'm also concerned. I had very poor battery life today and I'm not sure to put it on BB, but I think I'm going to revert back to CM. I had equally as good speed and better battery life whether it was due to more control over CPU of whatever. But, right now, I don't see the big deal.
     
  3. tom108

    tom108 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    1,672
    Likes Received:
    309
    Setcpu is working for me. i dont have the set on boot selected so i don't know if that will work. however i did notice when i use the standby profile to throttle it down my phone will random reboot.
     
  4. GirLuvsDroid

    GirLuvsDroid Well-Known Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    1,307
    Likes Received:
    515
    It's working perfectly for me. I have it set to load on boot and I have my profiles set up. It's working exactly like it did on every other ROM I used it on. No worries!!!
     
  5. brocja01

    brocja01 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    225
    Likes Received:
    7
    I also have had no problems with SetCPU. Just installed it on Bekits 800mhz kernel and it works just fine. I'm also using profiles and such.
     
  6. inssane

    inssane Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    1,851
    Likes Received:
    156
    Sweet, thanks
    Gave it a try and it's all good. Just really hot at 1200 - 137 - 141 under pretty good load.
     
  7. messenger13

    messenger13 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    3,133
    Likes Received:
    381
    Working great here. My DROID puffy hearts me at 1.3GHz again. :p
     
  8. vincentp

    vincentp Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    1,640
    Likes Received:
    59
    Working fine for me. Have you updated to the newest version of SetCPU? I think there was an update today or yesterday.

    BB 1.0 was more than worth the wait. CM was nice and everything, but this release is so much faster for me and just feels like it "fits" the Droid better. As nice as CM was, it still had some weird quirks that bothered me and don't seem to exist with Pete's ROM.
     
  9. droidftw

    droidftw Well-Known Member

    Joined:
    Mar 15, 2010
    Messages:
    171
    Likes Received:
    8
    Setcpu 1.52 didn't work for me but 1.51a did
     
  10. BigMace23

    BigMace23 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    228
    Likes Received:
    7
    This is what I got from it... I think pete basically integrated his setcpu settings into the system, so you should be good to go without setcpu. However, I too have times when I need to clock down (ex- gps in the car) so I keep setcpu on my droid just for those occasions
     
  11. ne0lyfeism

    ne0lyfeism Well-Known Member

    Joined:
    Mar 19, 2010
    Messages:
    294
    Likes Received:
    37
    SetCPU gave me an issue initially when I had dl'ed the 1Ghz Bekit kernel to replace the 600Mhz one that came with NexBeast V1.0.. it wouldn't recognize the profiles I had set.

    Did a reboot and it seemed to do the trick..
     
  12. GirLuvsDroid

    GirLuvsDroid Well-Known Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    1,307
    Likes Received:
    515
    Here's some really good info concerning SetCPU from the v1.0 thread at AD: [ROM] Bugless Beast V1.0 ESE81

    I've deleted the "pete" file from xbin now, because I definitely want to have SetCPU run my profiles and this will eliminate any opportunity for conflicts.
     
  13. growler13

    growler13 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    69
    Likes Received:
    2
    I'm getting an error while trying to delete that file, any ideas
     
  14. OMJ

    OMJ Bazinga VIP Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    3,288
    Likes Received:
    825
    whats the error?
     
  15. GirLuvsDroid

    GirLuvsDroid Well-Known Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    1,307
    Likes Received:
    515
    How did you try to delete it? I just navigated to /system/xbin in Root Explorer, tapped the Mount R/W button, scrolled down to "pete" and hit delete.
     
  16. growler13

    growler13 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    69
    Likes Received:
    2
    It just says "error deleting file". I'm using astro by the way
     
  17. tom108

    tom108 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    1,672
    Likes Received:
    309
    how are you trying to delete it? if you use root explorer you need to hit the mountR/W button at the top to give permissions to edit files.
     
  18. GirLuvsDroid

    GirLuvsDroid Well-Known Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    1,307
    Likes Received:
    515
    Astro doesn't have root permission, so that won't work. The easiest way is to use Root Explorer.
     
  19. growler13

    growler13 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    69
    Likes Received:
    2
    Nevermind, figured it out. Astro doesn't have super user privileges. Downloaded Android Mate and deleted it successfully
     
  20. tom108

    tom108 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    1,672
    Likes Received:
    309
    what kernel are you running?



    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  21. GirLuvsDroid

    GirLuvsDroid Well-Known Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    1,307
    Likes Received:
    515
    The Bekit 1.2Ghz IV from Pete's OP.
     
  22. ronaldramsayii

    ronaldramsayii Well-Known Member Developer

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    588
    Likes Received:
    118
    Now when I delete the file, my phone starts to randomly reboot....
     
  23. breadnatty08

    breadnatty08 pain rustique VIP Member

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    19,890
    Likes Received:
    6,118
    I ended up deleting the file myself hoping it would help on battery life through custom profiles. However, I'm still getting the reboots that I was used to on Pete's ROMs (via unmounting SDcard and booting, it generally goes twice). No error for deleting it though.
     
  24. GirLuvsDroid

    GirLuvsDroid Well-Known Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    1,307
    Likes Received:
    515
    Deleting mine hasn't created any problems I can ascertain. Did you back up before making that change (it's a good practice to ALWAYS back up before making system changes)?
     
  25. gotwillk

    gotwillk Well-Known Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    365
    Likes Received:
    12
    i'd say its always safer to just MOVE the file and not DELETE it. move it to your sdcard or something, that's what i did. or just renaming it is an option also.
     

Share This Page

Loading...