Titanium Backup will NOT work


Last Updated:

  1. LexusBrian400

    LexusBrian400 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 3, 2010
    Messages:
    699
    Likes Received:
    154
    Has anyone else had this problem on this phone? Its really bothering me. It says they restore, but they never really do.

    Anyone help? Thanks guys..
     

    Advertisement
  2. nitsuj17

    nitsuj17 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    4,648
    Likes Received:
    654
    Did u ever get this worked out?


    Btw anyone else who uses tibu ever have this problem?
     
  3. LexusBrian400

    LexusBrian400 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 3, 2010
    Messages:
    699
    Likes Received:
    154
    Nope I gave up. Went to MyBackUp Pro. Works perfect.
     
  4. nitsuj17

    nitsuj17 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    4,648
    Likes Received:
    654
    well at least that worked. i might flash back to stock and see if i can replicate the issue you had....i never have done a batch restore on this phone
     
  5. Lodingi

    Lodingi Well-Known Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    126
    Likes Received:
    34
    I've tried restoring from Titanium without success. Not sure why I paid for this pruoduct.
     
  6. nitsuj17

    nitsuj17 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    4,648
    Likes Received:
    654
    I've yet to do a backup batch restore on this phone individual apparently restore with data has been successful
     
  7. Piiman

    Piiman Well-Known Member

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    2,333
    Likes Received:
    153
    What does it do? When I first tried using it I didn't have usb debugging on as it wasn't needed if you were on 2.2 (which the X had). Anyways make sure you have that on or else it just sets there. Also when doing a large restore it can seem frozen at first but it will eventually go. At least mine did.

    I also always use their busybox
     
  8. snapper.fishes

    snapper.fishes Well-Known Member

    Joined:
    Jul 13, 2010
    Messages:
    2,279
    Likes Received:
    263
    Have you turned on usb debugging? That message isn't just for decoration.
     
  9. LexusBrian400

    LexusBrian400 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 3, 2010
    Messages:
    699
    Likes Received:
    154

    Yeah no kidding.


    Gotta love those snarky comments :) Very helpful, thank you.
     
  10. nitsuj17

    nitsuj17 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    4,648
    Likes Received:
    654
    yeah, mock locations did it for me. but your phone/tibu sounds like its being a real pita :eek:
     
  11. jamesnmandy

    jamesnmandy Well-Known Member

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    343
    Likes Received:
    34
    the author really needs to make the restoration a one click affair. he needs to dummy it down a lot. make it have two main buttons, backup and restore and hide all the other options behind a settings menu instead of making someone dig and dig through illogical steps in order to get to the most desirable function of the app......

    to be honest, i would not have purchased the app had i known it would have regular backup failures and if i had known i would have to get on IRC and have someone hold my damn hand through a simple restore process.....sometimes less is more. at least give less by default but let power users access all those other configurable settings as they feel the need, but dont put every option out there for the novice android user....thats just asinine

    in order to restore, this assumes you just got the wiped device ready to the point you are ready to restore all your apps:

    you have to launch program, go to backup/restore tab, touch where it says "click to edit filters", filter by type "Uninst." and choose Apply, you should see a bunch of apps with lines through them. hit capacitive menu button, choose batch, hit the blue RUN next to "Restore missing apps with data" or "Restore missing apps + all system data"

    it will then give you the list of all apps it is about to restore, and you can uncheck them as you desire

    to be honest i dont know what the difference is between those two in regards to the "data vs. all system data"......
     
  12. nitsuj17

    nitsuj17 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    4,648
    Likes Received:
    654
    personally i love tibu, im not happy to hear beesley had issues with batch restore as id like to think its not a fascinate issue that ill deal with at some point with some random kernel/rom set up or something.

    usually i restore a few apps back when i wipe data or reset as its kind of a way to control my seemingly out of control app drawer and limit random apps.

    i agree it could be a little more "user friendly" at times but i think the developer assumes those of using it have some grasp of what we are doing in general. Still, I dont regret the $5 i spent on this at any time :D
     
  13. Piiman

    Piiman Well-Known Member

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    2,333
    Likes Received:
    153
    To do what you said above all you have to do is select batch operations you don't need the filtering steps you mentioned unless you want to filter the list.

    to do an individual restore you go to filters and type in what you want, or a few letters and a wild card, hit apply and then you have a list based on your filter (Its a great way to find an app) and you can select the one you want and restore it, from there.

    It's not as hard as you're making it out to be. No IRC needed here.

    Could it use some documentations? yes but I find that to be a problem with most apps from the Market.

    Once you figure it out it will be one of your most used apps, especially if you're into flashing ROMS.
     
  14. LexusBrian400

    LexusBrian400 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 3, 2010
    Messages:
    699
    Likes Received:
    154
    I just erased my whole TB folder on the root of my SD card, and then when I backed up, I chose No Compression in TB's preferences. Everything works great now. Maybe it was just a corrupt TB folder on my card or incompatible ZIP methods between phones. IDK, but all is well now!
     
  15. drslippyfist

    drslippyfist New Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Im having trouble with running out of room on my phone. I partitioned my sd card through Rom Manager and tried the whole process again ref lashing the rom first then partition and it still says I've run out of space. Also most of my apps are force closing including my system apps such as the market
     
  16. nitsuj17

    nitsuj17 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    4,648
    Likes Received:
    654
    glad its all good now...had you loaded your tibu folder from you dx to restore on the sf? i had never tried phone to phone before and thought it would be iffy. would be good info to know going forward.

    how are you running out of room on your phone? the sdcard is 16 gb and with the roms and such we have now partition was never a requirement of anything. and what do you have in your system? even with a bunch of apps im almost always 1gb free.
     
  17. Piiman

    Piiman Well-Known Member

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    2,333
    Likes Received:
    153
    I had something once that said I was out of space when I was trying to do a nandroid restore. It seems some cache fills up.

    BTW where do you check how much free space you have left for apps?
     
  18. nitsuj17

    nitsuj17 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    4,648
    Likes Received:
    654
    afaik however much interal storage is shown as avaible in settings is what you have to play with
     
  19. T.M.M.L

    T.M.M.L Well-Known Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    463
    Likes Received:
    93

    I believe what your looking for can be found by long pressing the Home key to access the built in task manager. Then select the Summary tab.
     
  20. Piiman

    Piiman Well-Known Member

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    2,333
    Likes Received:
    153
    Perfect!
     

Share This Page

Loading...