Top of Screen not responding


Last Updated:

  1. l8rgdkd

    l8rgdkd New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I am wondering if anybody else is having this problem, the top of the screen right below the notifications pull down menu, does not respond.

    For example, if I click PHONE, then i TRY to click the first contact in the recent call list, it either selects the second contact or the notification bar. :mad:
     

    Advertisement
  2. IAmSixNine

    IAmSixNine Well-Known Member

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Messages:
    237
    Likes Received:
    25
    I have had a few instances recently where part of the touch screen didnt resond or it the touch was represented lower then where my finger was. I found that turning the device off and wating a few minutes, then back on fixed this.

    Try to turn it off for a few minutes and see if that works. Hopefully its just a software glitch on your device and not a hardware problem.
     
  3. tardmobile

    tardmobile Well-Known Member

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    197
    Likes Received:
    47
    This is a known (stupid, awkward, grounding) issue if your phone is laying flat on a non-conductive surface.

    Does it do the same thing if you're holding the phone in your hand?
     
  4. Shawnz

    Shawnz Well-Known Member

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    373
    Likes Received:
    38
    have you applied the update? It was pretty much aimed at this exact issue.

    My screen became a LOT more responsive after the update.
     
  5. JMD

    JMD Well-Known Member

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    116
    Likes Received:
    39
    What you are talking about was fixed in the 1.47 update. The op's issue sounds like it is below the notification bar unlike the original issue many people, myself included, experienced.

    Like I said, I did have the original problem which was fixed in the update and I don't have the problem you are experiencing (regardless of if I lay the phone flat or hold it).

    Have you done the 1.47 update?
     
  6. l8rgdkd

    l8rgdkd New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    i tried everything i could think of, yes I am running 1.47, it did fix the issue where you can lay the phone down and use the touchscreen... but not this issue, maybe its just my phone...

    nobody else is having this problem?
     
  7. Shawnz

    Shawnz Well-Known Member

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    373
    Likes Received:
    38
    I had the issue before the update. Since the update it has been fine.
     
  8. l8rgdkd

    l8rgdkd New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    so nobodys phone is doing this ?? even after froyo it still does this
     
  9. BenChase7

    BenChase7 VIP Member VIP Member

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    2,233
    Likes Received:
    876
    Nope... Since the update about a month ago... Mine works great.
     
  10. laredo7mm

    laredo7mm Well-Known Member

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Messages:
    379
    Likes Received:
    77
  11. NeoteriX

    NeoteriX Well-Known Member

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    905
    Likes Received:
    734
    Use the Draw! app to confirm -- load it up, draw slow, straight lines from the bottom up and see if there is any interruption in the line. Save that image, post here for us to see.
     
  12. masbirdies

    masbirdies Well-Known Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    124
    Likes Received:
    1
    Does your notifications bar work? There was an early build issue where the first row touch sensors didn't work. As a result, my notification bar would not pull down from portrait mode. Also, touching web links, contacts, etc...in this area would not work.

    I took mine back and got a new one as the update didn't fix.

    There was a handful of Evo owners that reported the same issue.
     

Share This Page

Loading...