Topram 16g Class 4Accessories


Last Updated:

  1. v01rider

    v01rider Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    985
    Likes Received:
    169
    Amazon.com: Topram 16GB Class 4 MicroSDHC Card with SD Adapter and R10W Micro USB Flash Card Reader / Writer.: Electronics

    i ordered this on sat the 10th, received it today.

    first impression -
    happy to have a 16g class 4.
    packaging was ok, could have been shipped in a bubble mailer.
    nothing is damaged.
    my machine recognized the new device, win 7 installed drivers.
    currently formating to fat32.
    it is only 14.8g

    i will update later once i get all my music, vids, and apps loaded. overall, it appears as if this is going to be good.



    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     

    Advertisement
  2. jonathan76888

    jonathan76888 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2010
    Messages:
    194
    Likes Received:
    22
    $40 for a class 4?? wow
     
  3. v01rider

    v01rider Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    985
    Likes Received:
    169
    yep. i corrupted my 8g that came with it. the way i saw it, i could limp along on a 2g until this came in the mail or, go to walmart and buy a 16g class 2 for over 45 bucks :eek: i almost got a class 6, but i really dont see the need/money for what i use my card for.
     
  4. v01rider

    v01rider Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    985
    Likes Received:
    169
    so far so good. i have been doing humanities homework/studying. i have been listening to music from the sd, and it seems to respond very well. i have yet to load all my apps back on the phone (later tonight after studying).
     
  5. v01rider

    v01rider Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    985
    Likes Received:
    169
    the 2g class 2 is officially my sd for flashing roms! :D anyone wants their evo flashed, i can do it with just a swap of cards!
     
  6. thekarens

    thekarens Well-Known Member

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    210
    Likes Received:
    32
    I have the same card and it seems to work fine.
     
  7. v01rider

    v01rider Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    985
    Likes Received:
    169
    bump. 2 weeks later, this card is still working strong! super fast in the phone and xfering files from my machine!
     
  8. lite blue

    lite blue Well-Known Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    158
    Likes Received:
    9
    what is the best way to upgrade micro sd? If i get a 16 gig card can i simply copy and past everything from old 8 gig to new 16 gig and will everything be dandy? or is it more complicated? Do i need to save everything and start from scratch?

    I am running rooted froyo but i have not moved any apps to the sd

    thanks for anyone with any experience with changing sd cards
     
  9. dbpaddler

    dbpaddler Well-Known Member

    Joined:
    Oct 22, 2009
    Messages:
    2,190
    Likes Received:
    239
    You should be fine copying all the files from the card to the desktop or a temp folder on your desktop. switch out cards and copy everything back. Nothing special. The OS just knows locations so as long as it can find everything you're pretty much good to go.
     
  10. 82ndCowboy

    82ndCowboy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    72
    Likes Received:
    3
    I got this same card.
    Received it today and just finished putting it in and adding more music to it.
    Noticed it is about twice as fast as the OEM class 2 in copying files.
    I think it will do fine till the 32GB's come down in price and I can get all my music onto it.
    I'm pleased with it.
     
  11. v01rider

    v01rider Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    985
    Likes Received:
    169
    im glad you like it 82!!
     
  12. lite blue

    lite blue Well-Known Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    158
    Likes Received:
    9
    just ordered one, hope everyone is still happy with it.
     
  13. Rose4uKy

    Rose4uKy Well-Known Member

    Joined:
    May 6, 2010
    Messages:
    1,230
    Likes Received:
    221
  14. s_special

    s_special Well-Known Member

    Joined:
    Aug 26, 2010
    Messages:
    537
    Likes Received:
    55
    just got my "16gb" in the mail... when viewing capaity it says 14.9 space on the card... is that normal for a 16gb card?
     
  15. v01rider

    v01rider Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    985
    Likes Received:
    169
    i dunno about all sd's, but yes, thats what i got also when i formated and plugged it in.
     
  16. Drew5150

    Drew5150 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    900
    Likes Received:
    234
    hey man, i am sorta in the same boat as you are. i corrupted my 8gb card as well. i thought i was screwed at first, but after a few reboots i plugged it into my computer and windows 7 scaned the card and made repairs (i have no idea why it didn't repair the card the first couple of times i plugged into my computer). i lost some space but was able to get my card working again.

    but here is my problem/question. i have 2 8gb cards and a couple of 2gb cards. so when i corrupted my card i thought i could just switch the cards out. but no when i switched the cards i go stuck on the boot screen. actually got stuck with a boot loop. i am on fresh
    3.1.0.2 so i just figured that the fresh rom puts something on the sd card to able to boot. but from your post this seems to be not the case.

    i don't have a usb card reader, so i am kinda stuck with what i have. no way to access the other cards without my phone booted up.

    are you able to install fresh and then just swap cards? or do you use your card reader to move over the fresh removed files or whatever?
     
  17. v01rider

    v01rider Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    985
    Likes Received:
    169

    yea, i just use my card reader to move over the files. when i purchased this card, it came with a usb thumb drive that the card attaches to. i just copy what i need to it, make the changes/root, boot up make sure everything is kosher, power down, put in my other card. i dont think i have copied anything off the 2g onto my 16g to make it boot.
     
  18. s_special

    s_special Well-Known Member

    Joined:
    Aug 26, 2010
    Messages:
    537
    Likes Received:
    55
    anyone else have any ideas before i leave feedback on this guys ebay? over 1 gb of room used up before i put anything on the damn thing?
     
  19. Munnarg

    Munnarg Well-Known Member

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    229
    Likes Received:
    29
    All forms of memory lose space upon first format. If you check your computer's hard drive I bet it won't show the maximum size as what was advertized when you bought it.
     
  20. Wile-E

    Wile-E Active Member

    Joined:
    Aug 6, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    9
    Yes, that's perfectly normal. I lost the same amount on my 16 GB RiData card
     

Share This Page

Loading...