TouchWiz 3.0


Last Updated:

  1. badankles

    badankles Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    972
    Likes Received:
    90
    i've not used touchwiz before, but have used sense for about 30 days. i shouldn't have a problem adjusting, but there are a couple of items that stood out as bad design (so far):

    1) waste of space at top of portrait view, the 7 dots to indicate screen positions.
    2) the four icons at bottom of portrait view (or on right of landscape) are not customizable.

    not deal breakers by any mean...
     

    Advertisement
  2. keenan6

    keenan6 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Messages:
    74
    Likes Received:
    2
    2) i've seen a video review at one point where they were able to customize the two inner icons. The phone and App buttons cannot be changed.
     
  3. prince eric

    prince eric Member

    Joined:
    Aug 11, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    I was playing with a captivate today and you could change all 3 except the app button, hopefully its the same in the epic
     
  4. iwillfearnoevil

    iwillfearnoevil Well-Known Member

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    198
    Likes Received:
    11
    and i thought i saw elsewhere how the others could be changed but it's all a blur :(
     
  5. badankles

    badankles Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    972
    Likes Received:
    90
    nope, or at least from the review it was not possible. reviewer(s) said for some reason on the epic, they decided to lock them down as opposed to the vibrant/captivate.
     
  6. taylormah

    taylormah Well-Known Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    201
    Likes Received:
    29
    Yeah, on Epic this feature is broken. On Captivate, Vibrant and Galaxy S, when you tap menu on app launcher or home screen, there is an option to edit, but no such option on Epic. So they changed the lock screen (disappointment on its own) and removed the ability to edit app launcher/home screen arrangement.
     
  7. TheNewNetwork

    TheNewNetwork Active Member

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    33
    Likes Received:
    11
    First thing I do when I get the phone is download Launcher Pro or ADW launcher and im switching it with that TouchWiz nonsense
     
  8. prince eric

    prince eric Member

    Joined:
    Aug 11, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    are the phones that where tested the final version or can we hold out hope that at least that will be fixed
     
  9. mystik1

    mystik1 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    131
    Likes Received:
    1
    Anyone have an update on this? I have heard it is possible to customize them, but I have not yet spotted the option. TIA
     
  10. Bmerz

    Bmerz Well-Known Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    103
    Likes Received:
    8
    It's my understanding, that the Epic does not have TW 3.0, it has 2.5 - supposed to get the upgrade with Froyo 2.2 when that launches for the Galaxy S line.

    I could be wrong, but have read this in several articles as well as saw an interview with a Sprint CEO (or whatever he was) as he was asked about this. It was Sprints decision to do TW 2.5 for now, something to do with a compatibility issue - that they are working on...?
     
  11. ConceptVBS

    ConceptVBS Well-Known Member

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    234
    Likes Received:
    52
    It's due to the landscape orientation of the Epic. TW 3.0 doesnt have those features.
     
  12. Android XTC

    Android XTC Banned

    Joined:
    Aug 26, 2010
    Messages:
    442
    Likes Received:
    42
    This is why I stated in an earlier post that this is the most IPhonesque Andriod phone I have seen. The dots and the bottom icons all emulate the IPhoney. Even the widgets look more IPhoney to me than other Android phones. I think Samsungs goal with the Epic was to make a slider Iphone. ;)
     
  13. BigD562

    BigD562 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 25, 2010
    Messages:
    161
    Likes Received:
    30
    LauncherPro will fix all that stood out for you. It's free. Though I like it so much I bought the Plus edition with extra features. With LauncherPro you can have a scrolling dock to put any icon you want.
     
  14. Bimmerphile

    Bimmerphile Member

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Will Touchwiz be getting upgraded to 3.0 along with the Froyo upgrade?
     

Share This Page

Loading...