Transferring FilesSupport


Last Updated:

  1. Geof

    Geof Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    So I have done a bit of research before posting this question, but cannot seem to find an answer.

    I connect the phone to the PC via the USB cable. I click the notification and select the option to mount the drive. Alas, nothing happens on the PC. I don't receive an additional drive, there is not an option to remove the hardware from the PC -- nothing.

    I don't know what the deal is, but it's quite frustrating.

    Anybody have any suggestions? For what it's worth, the USB port is fine as my iPod shows up as drive F when I connect it to the same port.
     

    Advertisement
  2. Cryptic79

    Cryptic79 VIP Member VIP Member

    Joined:
    Sep 10, 2008
    Messages:
    576
    Likes Received:
    24
    Which OS are you running?

    On Server 2k3, it has shown as Mobile Device and a Removable Disk.
     
  3. Geof

    Geof Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    I'm running XP.

    It's really not showing up as anything.

    I've rebooted the phone and the PC as well, to no avail.
     
  4. justjimjpc

    justjimjpc Premium Member VIP Member

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    10,543
    Likes Received:
    210
    This might seem to obvious ... but did you then go and click on the MyComputer Icon on the desktop to display your Drives, Networks, and other connected devices. You should see a "Removeable Drive" that normally is not there ... that should be your SD mounted drive ....
     
  5. Geof

    Geof Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Of course lol
     
  6. Geof

    Geof Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Anybody else?
     
  7. justjimjpc

    justjimjpc Premium Member VIP Member

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    10,543
    Likes Received:
    210
    Possibly a bad cable ??????
     
  8. Geof

    Geof Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    I'm thinking cable or phone. I'll try it out on someone else's PC later today.
     
  9. Geof

    Geof Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    So a laptop running Vista picked it up with no problem... Hmmm...
     
  10. Geof

    Geof Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Sorry for all of the posts, but I do have an update -- not a solution, just more information.

    So after connecting the phone to a Vista PC, the phone is now not even recognizing that it's connected to my PC, whereas before, it was. So now, the PC and phone do not recognize that they are connected to one another.

    I've tried a different USB cable from an external HDD -- no go.

    I've updated USB drivers -- nada.

    I've tweaked a registry setting after reading another article -- no go.

    All other USB devices (printer, mouse, iPod, external HDD) are operating just fine. I'm at the end of my rope here and nothing I seem to be reading online is helping me out. I've messed around with some of the settings on the phone, but am not really seeing anything that relates to data transfer or USB support. Help!

    For what it's worth, I'm running XP with SP3 installed.
     
  11. justjimjpc

    justjimjpc Premium Member VIP Member

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    10,543
    Likes Received:
    210
    Yes Geof, I have mine working on both XP (2 different) and 1 Vista Laptop
     
  12. Geof

    Geof Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Whatever the problem is, this phone is completely screwed now. It won't retain a charge, even when hooked up to the charger, so now I can't even get it to power on. When I do have it hooked up to the charger, it will turn on briefly then power off before it even gets to the Android splash screen. The phone gets hot as hell when connected to the charger, so something is definitely amiss. Will take it to T-Mobile today and see if they'll just swap it out for me since it's been less than 2 weeks.
     
  13. justjimjpc

    justjimjpc Premium Member VIP Member

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    10,543
    Likes Received:
    210
    Sorry to hear about the problem with the phone ... surely they will replace it ... good luck and keep us advised...
     
  14. devolio

    devolio Well-Known Member

    Joined:
    Oct 30, 2008
    Messages:
    339
    Likes Received:
    37
    Judging by the symptoms, I'd say the plug in your phone is malfunctioning. Let us know how it goes.
     
  15. Geof

    Geof Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    New phone = problem solved! Copying files as I type this! I haven't received the latest software update on this phone though, so we'll see what happens after that.
     

Share This Page

Loading...