Root Unrevoked and WifiTether problem...pls help, THANKS!

Discussion in 'Android Devices' started by rjjr2531, Jun 8, 2010.

  1. rjjr2531

    rjjr2531 Well-Known Member
    43

    Sep 23, 2009
    271
    45
    43
    dallas,tx
    I have installed root successfully, i have installed the wifi tether app successfully...i have renamed ssid, i have access control ENABLED, and encryption is UNCHECKED...the i hit "start tethering"...it works i assume. it show to kb up and down as well as green wifi in status bar:

    BUT NEITHER MY LAPTOP OR HERO SEE THE TETHER AS A POSSIBLE SOURCE TO CONNECT TO...any ideas? im restarting again to see if this helps..THANKS!

    - do i need to go into sprint 30.00 a month thing too?
    - I'm doing this over 3g NOT 4g
     

    Advertisement

  2. fireburster

    fireburster Active Member
    16

    Jan 16, 2010
    34
    6
    16
    did you install wifi tethering from the market or the link in the other post? Market one will not work. Also after starting wifi tethering once, turn it off and reboot, see if that helps.
     
    dblanchard likes this.
  3. dblanchard

    dblanchard New Member
    5

    May 24, 2010
    3
    0
    5
    Same issue as above. I had tried the market version, and have now tried the linked version from the other thread. Still no dice.

    Any (additional) help will be very much appreciated.

    Thx,

    D
     
  4. tjwoo

    tjwoo Well-Known Member
    53

    May 22, 2010
    218
    50
    53
  5. oskinosmee

    oskinosmee New Member
    5

    Jun 6, 2010
    4
    0
    5
    I had this issue. Reset everything and reboot
     
  6. kellte2

    kellte2 Well-Known Member
    16

    May 2, 2010
    91
    2
    16
    I'm having a problem with this also. I can connect, but its not detecting the connection as an internet connection. [I downloaded the app from the marketplace].

    Also, the SSID is not showing as WEP encrypted even though I have that option enabled.
     
  7. tjwoo

    tjwoo Well-Known Member
    53

    May 22, 2010
    218
    50
    53
    Under Access controls, is your device showing up? and its access enabled?
     

    Attached Files:

  8. n9zez

    n9zez Well-Known Member
    16

    Nov 6, 2009
    62
    1
    16
    Deputy Sheriff
    I had the exact same problem. I followed the suggestion and downloaded the wireless tether app directly from the devs site and it worked the first time!

    Posted from my iPad via evo!
     
  9. jpshotya

    jpshotya Active Member
    16

    Jun 4, 2010
    29
    1
    16
    whats the actual name of the tether application people are using on rooted evo's
     
  10. jpshotya

    jpshotya Active Member
    16

    Jun 4, 2010
    29
    1
    16
    i can not get this to work. i install the app. but i hit start tether and it says unable to start. also my device does not show up under access control
     
  11. swatpup102

    swatpup102 Well-Known Member
    38

    Jun 8, 2010
    122
    19
    38
    Wireless tether on the app store is working great for me. while using UnrEVOked app for root.
     
  12. jpshotya

    jpshotya Active Member
    16

    Jun 4, 2010
    29
    1
    16
    i rooted using toast
     
  13. thelobster

    thelobster Well-Known Member
    36

    Jun 4, 2010
    109
    5
    36
    morgantown, wv
    i was having the same problem using barnacle.

    then i downloaded wireless tether app

    works great! remember to disable access control till you are connected. then it will remember your device then you can turn access control back on.
     
Tags:

Share This Page

Loading...